View Single Post
Vechi 05.05.2011, 20:40:45
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am dat si eu cartea si a dat-o si Alin, te poti lamuri aici care e conceptia ortodoxa traditionala. Autorul e un fost anglican, devenit ortodox. http://lucaseuca.com/ortodoxia.md/ph...icii%20(.).pdf
Cum a devnit ortodox? Avand in vedere ca domnia sa nu recunoaste Botezul din afara Bisericii Ortodoxe rasaritene, logic inseamna ca s-a botezat. Descrie in carte ce anume a simtit in timpul Botezului? O sa caut si eu in carte si pe net, dar m-ar interesa daca stii ceva despre asta. Pentru ca eu am primit pana acum marturii de la oameni botezati la varsta adulta, de la un catolic care era musulman inainte, si de la un baptist care era din familie baptista dar multa vreme a ezitat sa ia calea crestina asa ca s-a botezat aproape de 40 de ani, si ambii mi-au descris ceea ce au simtit in momentul Botezului, au simtit inclusiv fizic, nu numai sufletesc, faptul ca Botezul a fost in Duhul Sfant, au simtit cat se poate de reala prezenta Duhului Sfant. Si dupa Botez viata lor s-a schimbat dintr-o data. Ambii mi-au descris cam in acelasi mod cele simtite, asa ca m-ar interesa sa vad ce simte si cineva botezat ortodox la varsta adulta. In orice caz, orice ar scrie in aceasta carte, faptul de a trai prezenta Duhului Sfant la Botez si modul in care viata li s-a schimbat in bine din acel moment, este pentru ei un argument cu mult mai puternic decat niste teorii intr-o carte. Si pentru mine la fel.