View Single Post
Vechi 06.05.2011, 11:45:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Poftim:

http://biserica.nl/adrese.html#Parohie_Schiedam

Sub informatia despre contul parohiei scrie:

"Reamintim că, potrivit deciziei luate de Consiliul parohial, preotul paroh nu oficiază nici o sfântă slujbă (molitve, binecuvântări, pomeniri, parastase, botezuri, cununii, sfeștanii, etc.) la cei care nu sunt membri cotizanți ai parohiei."

Sigur ca inteleg ca membriile sunt o sursa importanta de sprijin a parohiei. Si tot inteleg ca multi n-ar da mai nimic la biserica altfel, si ca e un lucru normal sa sprijini financiar si/sau altfel parohia din care faci parte. Si ca, cel mai probabil, in realitate, preotul nu va refuza sa spuna o simpla binecuvantare pe o icoana daca il rogi, chiar daca nu esti membru platitor. Nu stiu.
Eu cred ca da, ar fi cazul sa refuze, si nu din motive financiare ci spirituale.

Icoanele nu sunt talismane iar crestinismul ortodox nu se sustine doar cu botezul, icoane in casa, putina rugaciune particulara si participare sporadica ani de-a randul la Sfintele Taine fara vreun motiv binecuvantat, dupa lectia care chiar tu ne-ai servit-o.

La fel si cu cotizatia, desi simbolica practic, este practic o declaratie de implicare in ortodoxie, cine e atat de zgarcit incat sa faca scandal ca i se cere 100E pe an, de fapt si de drept nu vrea sa aiba nici o legatura cu Biserica in afara unei necesitati de moment.

Pai de ce sa dau 100E pentru un botez cand pe urma nu o sa mai am nevoie cu anii poate, de preot.
Asadar, nu eu sunt zgarcit, nu eu sunt un fals crestin ortodox, preotul e hain si consiliul parohial e compus din hapsani.

Citat:
Apoi daca mergi pe pagina principala vezi tot felulde diplome pe care le-a primit parohul...Hmmm. Eu vreau sa vad predica din duminica trecuta mai bine.
De ce, ai gasit pe site -ul vreunei parohii romano-catolice postata sistematic predica preotului de la liturghiile din ziua respectiva?