View Single Post
Vechi 06.05.2011, 13:01:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Doriana,

1. NU este vorba de adevarul realtiv si adevarul absolut.

Este pacat ca cineva care se considera crestin nu face diferenta intre adevaruri stabilite de om (relative si alea in unele cazuri) si adevarul revelat.
Dar probabil nu ai avut inca contact cu al doilea deci pentru tine totul cade in prima categorie.

2. Cel mai mare "stres" dpdv al Adevarul revelat a fost pentru Dumnezeu. El a murit pe cruce pentru asta (si nu doar), fara alta obligatie decat dragostea.
Noi daca am trece chiar prin lucruri asemantoare, nu putem spune decat ca le meritam.

Daca ne stresam si noi in felul nostru marunt pentru Adevarul revelat, este pentru ca nu admitem sa fie batjocurit de cei care se cred crestini si de fapt nu fac altceva decat sa loveasca in Biserica lui Hristos.

Acum nu ca am fi noi in stare sa protejam Biserica mai bine decat Capul ei, dar a tacea in situatii de genul asta, sau mai rau, sa-ti manifesti un acord relativ, este tradare si echivalent cu pierderea Harului.

Citat:
Iar adevarul absolut este o persoana, nu o suma de idei care oricum nu pot incapea in mintiuca ta.
3. A separa pe Hristos de invatatura Sa este o politica de tipul "divide si cucereste".
Deloc rara in cercurile protestante si mai ales cele ecumenist-extreme care incearca sa-si inchipui unitatea credintei impotriva evidentelor in jurul unui nume si a unei credinte simplificate pana la extrema in care Numele devine un nume iar credinta si invatatura de credinta isi pierde total esenta si importanta.

Citat:
In stilul asta nu vei putea fi niciodata liber pentru ca iubesti prea mult ceea ce te leaga.
Daca as avea lanturi care sa ma lege de Hristos, le-as iubi ca un nebun.
Dar nu sunt pentru ca Dumnezeu nu lucreaza asa si eu fac prea putin in directia asta.
Tu probabil doar urasti lanturile si atat :)

Citat:
Deloc. Numai unii sunt indocrinati. Altii nu il accepta pentru ca pur si simplu nu ii intereseaza.
"Unii" cei care nu accepta "adevarul tau". Este evident.
Nu-i poti combate, dar nici accepta. Ce mai ramane? "Indoctrinati".

Citat:
Esti atat de grabit in a combate incat nu mai citesti ce sriu altii. E obositor sa discuti in felul asta. Daca tot ma obosesc sa scriu oboseste-te si tu sa citesti.
Ti-am raspuns f. puctual. Te plangi in loc sa argumentezi.

Citat:
Nu am spus ca cei ce imi spun mie eretica sunt indoctrinati. Eretica imi spun numai cei de pe forumurile ortodoxe. Nu imi place, inchid pagina. Oricum, nici un ortodox nu a avut curajul sa-mi spuna in fata asta; sub protectia anonimatului is toti curajosi.
Poate inca n-ai intalnit ortodocsi :)
Poate ca unii nu ti-ar spune de la bun inceput dintr-o anumita pedagogie.
Dar asta este realitatea. Si sa nu uitam si de "schismatica". Erezia implica si schisma, dupa cum Luther si urmasii ideilor lui au demonstrat-o.

Citat:
Indoctrinati sunt cei care au fost pur si simplu indoctrinati. Cei care, pe langa Evanghelie , au primit si alte "bonusuri".
Daca vorbim de "evanghelia" protestanta si neoprotestanta a crestinismului simplificat la extrem de care ziceam mai sus si care nu tolereaza sa vada dedesupturile minciunii care o promoveaza, adevarata Evanghelie fara doar si poate este plina de "bonusuri" care ii dau autenticitate si eficienta spirituala.

Daca trebuie sa aleg intre o Evanghelie care a rezistat 2000 ani la proba timpului si o "evanghelie" care nu are nici macar 200 (si aia picati aiurea in Istorie din motive aiurea) si deja da semne de fragmentare, reinterpretare, etc. cred ca alegerea este desul de usoara.

Voi vreti sa ne flatati numindu-ne "indoctrinati" noi ne suparam ca nu suntem nici pe departe cat ar trebui sa fim :)
(doctrina = invatatura de credinta).
Voi chiar suntei mai indoctrinati ca noi, dar cu invatatura gresita. De asta va numim doar eretici. :)

Citat:
Toti cei din exterior vad asta, numai cei in cauza nu.
"toti" te referi la cerculetul tau protestant?

Ei bine, afla draga ca lumea nu se reduce la ei, si chiar daca in cele din urma vremi vor fi majoritatea, tot nu vor avea ultimul cuvant. Dar cred ca stii asta ca doar citesti Biblia.. :)

Last edited by AlinB; 06.05.2011 at 13:05:47.