Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pe cand, daca peste noapte Papa ar ceda si ar aproba de ex. folosirea anticonceptionalelor asa cum a facut concesii prezervativului, sau alte lucruri mai grave nu aveti de ales decat:
1. sa pretindeti ca sunteti fericiti cu aceasta decizie si ca Papa Ioan Paul al IIlea care a refuza sa fie de acord, a fost un retrograd
SAU
2. sa renuntati la romano-catolicism
Pentru ca oricate memorii ati face ca simpli credinciosi, preoti, cardinali, etc. nu puteti clinti aceasta decizie nici macar 1mm.
|
Intimplator unii papi au luat decizii foarte grave. De exemplu sa participe la cruciade. Sfintii acelor vremuri, chiar daca nu au fost de acord cu acest lucru, s-au rugat ca voia Lui Dumnezeu sa se implineasca. Nu au facut greva si nici schisma. Pur si simplu s-au rugat. Iar eu as face la fel: m-as ruga sa se implineasca voia Lui Dumnezeu, iar eu sa accept Voia Lui in liniste si pace.
PS Astazi e prima vineri din luna, iar in Biserica Catolica in aceasta zi sarbatorim Preasfinta Inima a Lui Isus. La biserica la care am fost erau si credinciosi ortodocsi. Iar unii vin foarte des, mai des decit mine. Deci oamenii, indifernt de confesiune, simt nevoia sa fie mai aproape de Dumnezeu, iar unii din ei, daca pot merge zilnic la biserica, merg.