Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Este evident că, atâta vreme cât cineva este ortodox și are, prin urmare, convingerea că a te alătura Bisericii Catolice este apostazie și lepădare de credință, orice explicație sau argument pe care îl cere îl cere doar cu scopul de a-l demonta.
|
Pentru un ateu, protestant sau pagan, a intra in BRC este un pas inainte.
Pentru un ortodox, un pas inapoi.
Evident, daca am fi gasit motive obiective in aceasta alegere, am fi fost de alta parere.
Citat:
Cu alte cuvinte, poziția ortodocșilor este următoarea: "Expune argumentele tale ca să îți arătăm că sunt greșite". Acesta nu este dialog.
|
Daca erau bune, cum puteai sa arati ca sunt gresite?
O persoana care ar fi sacrificat sfera materiala si profesionala pentru a ramane cat mai aproape de Biserica, sau fiind departe din motive binecuvantate ar fi facut sacrificii enorme pentru aceasta si totusi ar fi ajuns sa considere ca participarea in BRC este superiara Ortodoxiei (va rog, nu mai denaturati termenul de ortodoxie) ar fi fost mult mai convingatoare.
Asa stand lucrurile, chiar nu vad ce i s-ar fi putut reprosa.
Intentia a fost alta, hai sa vedem argumentele ca sa intelegem si noi
genul asta de convertiri, mai ales ca nu le gasesti pe toate drumurile.
In prima faza nu m-a mirat alegerea, stiam ca e vorba de o filo-catolica cu foarte putina legatura cu ortodoxia, dar pe urma am ramas suprins cand argumentele intrasera in sfera teologiei si chiar vroiam sa le iau fir-a-par, cine stie, poate teologia romano-catolica are dreptate si decizia este una indelung si profund studiata.
Dar imediat, discutiile au inceput sa devina mai serioase, Noessia s-a eschivat spunand ca de fapt nu e treaba ei sa studieze in amanunt aceste aspecte ci pur si simplu s-a decis sa accepte neconditionat si aprioric autoritatea BRC, arucand decizia in spiniarea lui Dumnezeu.
Cine n-ar fi fost dezamagit? Eu da.
Pentru ca am sperat ca am sa vad ceva nou, chiar de ar fi sa-mi dea peste cap anumite idei deja formate.
+ restul detaliilor care au lamurit contextul acestei convertiri, detalii oferite cu multa sinceritate care este de apreciat, cred ca au lamurit chestiunea.
Cel putin pentru ortodocsi.
Noesiaa se va lamuri si ea cu timpul.