Citat:
În prealabil postat de Opet...
Eu iti spun doar parerea mea,stiu ca daca m-ai intelege nu ai mai avea credinta asa de puternica si nici nu vreau sa te conving.
Deci fiecare om este unic in lume si are un rationament propriu.Astfel din perspectiva fiecaruia adevarul este unul singur,si celelalte sunt mai inferioare sau minciuni.
Astfel eu,tu,oricine de pe forum crede ca detine cel mai bun adevar.
Dobrin,daca unul nu poate sa creada in Dumnezeu pentru ca a fost influentat de mic si nici nu e asa de destept...dar el este bun,milos,iubitor,il fortezi sa creada in adevarul tau,cu riscul de a-i da peste cap viata?
Daca omul este fericit si bun,lasa-l sa creada in "iluzie"...pana la urma eu cred ca in rai sunt primiti si cei cu virtuti,dar care nu au crezut in "Adevarul adevarat".
|
Fiecare om poate sa creada ca detine adevarul. dar asta nu schimba datele : adevarul tot unul singur e ca altfel nu ar mai fi adevar. Indiferent ce crede un om sau altul. Adevarul nu poate fi mai inferior. Iar daca sunt minciuni la ce bun o viata in minciuna?
Ortodoxia nu forteaza pe nimeni la nimic. Nici Dumnezeu nu forteaza. El ne-a dat liberul arbitru ca fiecare om sa aleaga calea pe care o doreste. In functie de aceasta alegere ne traim viata si ne alegem locul dupa moarte in rai sau iad.
Deci Dumnezeu nu pedepseste la propriu ci noi singuri ne pedepsim prin modul de viata prin care l-am ales.
Omul bun , milos si plin de virtuti daca nu e credincios nu se va mantui si nu va ajunge in rai.
Pentru ca Iisus ne invata: fapte fara credinta moarte este precum credinta fara fapte tot moarte este.
Imi e greu sa inteleg impotrivirea oamenilor impotriva legii lui Iisus care este numai iubire si bunatate. Ne cere sa fim desavarsiti dar noi nu dorim. Oare de ce?
E greu sa ascultam poruncile Domnului?
E greu sa iubesti pe Dumnezeu? E greu sa iubesti aproapele?
E greu sa nu furi? e greu sa nu ucizi?
e greu sa fii bun? e greu sa fi milos?
Iar daca devi un bun crestin ortodox, care asculta de aceste porunci frumoase ale Domnului viata ta nu se da peste cap ci se aseaza pe cursul ei firesc. Iar sprijin vei primi de la duhovnicul pe care ti-l alegi. Acela va raspunde in fata Domnului pentru tine de modul cum te-a calauzit.
Doamne ajuta!