View Single Post
Vechi 07.05.2011, 10:07:30
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
E frumos ca aveti pace. Insa eu nu asta v-am intrebat. Eu v-am intrebat daca sunteti mantuit. Mantuirea [iertarea pacatelor] inseamna eliberarea de sub consecinta negativa a faptelor noastre trecute, preznte si viitoare. E lucrul cel mai important care poate exista. Fara el, degeaba pace, degeaba iubire cosmica. Iar mantuirea nu se masoara in procente. Ea este sau nu este. Deci, au reusit invataturile acestea sa va duca la mantuire?
Lasa viata sa te invinga; preda-te in interior in fata vietii si vei avea sansa sa traiesti pacea. Vei ajunge sa ii multumesti vietii ca ti-a oferit sansa sa mori inainte de a muri. Dupa ce te-ai abandonat interior in fata vietii, din tine nu mai ramane nimic altceva decat Viul. Caci vine o vreme cand filozoful isi doreste sa fie asemenea unui copil. Filozofia reprezinta fantoma chipului lui Dumnezeu in om. Aceasta trebuie sa moara in tine. Copilul reprezinta bucuria Vietii. Mintea este capcana timpului, de aceea ea are nevoie sa isi acorde timp. Cat mai mult timp. Iluzia mintii si mecanica filozofiei. Mintea nu se bucura doar judeca, intoarce pe toate partile, accepta, neaga, proiecteaza in trecut si in viitor, Mintea minte.
Atemporalul "Eu Sunt" la care facea referire Hristos este Viul din noi toti.
Dupa abandonare in tine nu mai ramane decat bucuria sincera(asemenea unui copil) ca esti viu, insufletit, atemporal. Si esti mantuit.
Reply With Quote