Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Un pictor catolic a spus asta, nu ?
Problema neascultării de propriul Sinod ne interesează și pe noi, catolicii. În vederea Unirii. Am dori să ne unim cu credincioși care iau în serios ceea ce autoritatea lor legiuită decide, nu cu scandalagii adepți ai rezbelului ortodoxo-ortodox. Va să zică, apare și în Biserica Ortodoxă, în sfârșit, un "ordin laical", o mișcare de tineri care vor mai mult decât mirosul tămâiei duminicale, care se adună, cântă, se roagă și pictează pentru Isus, pe care Sinodul și episcopii lor în sprijină, iar dv le trageți un picior în dos, după ce Securitatea le-a tras picioare în gură. De ce ? Fiindă așa vă îndeamnă părințelul din Sușava, deranjat pesemne din ațipeala spirituală întreruptă duminicile la slujbă.
|
Un pictor. Nu știu dacă era papistaș sau nu, că deja era la modă schisma voastră calvinistă. Așa că nu se știe...
Nu există răsbel ortodox-ortodox! Și nu există "ordine laicale" în Biserica Ortodoxă! Ce-s alea, un fel de "tagmă a fariseilor"? Mulțumim, nu!
În Biserica Ortodoxă există doar încercări de ai aduce pe calea cea dreaptă - Ortodoxă, pe cei rătăciți. Întâi le explicăm, apoi, dacă nu vor să priceapă le "dăm drumul" să plece încotro văd cu ochii. Exact cum am făcut cu voi! Și cum ați făcut voi cu protestanții. Ai văzut ce iese din "ordinele laicale"?
De fapt știi cum e cu ostașii, visarioniștii, pucioșii și alții care or mai fi? Nu că ar fi treaba ta, dar poate te lămurești și ne lași în pace. Asta-i categoria "o fi bou da-i bou' nost'". Adică îi tolerăm, deși eu cred că nu e bine, ca dovadă satele întregi de "ostași" care au trecut la sectari împreună cu preoții lor mai lacși!
Iar în ceea ce privește unirea, noi nu avem nevoie de nici o unire. Dacă voi vreți să reveniți în sânul Bisericii Una, lepădați cele patru puncte, debarcați-l pe cela ce se crede infailibil, aruncați toate ereziile pe care le-ați mai acumulat din 1054 încoace și noi vă primim cu brațele deschise.
Altfel nu, avem noi "boii" noștri...