Citat:
În prealabil postat de HoratiuM
Dacă ai probleme cu "filosofia aceasta elucubrantă", prietene, există o grămadă de alte thread-uri pe forum și o grămadă de alte replici la thread-ul ăsta. Nu e cazul să vii să arăți cât de elucubrant ești dacă n-o înțelegi. N-ai dinți pentru mâncarea asta, ia înapoi sticla cu lapte și nu mă mai plictisi prin comentarii frustrate.
|
Iisus Hristos nu ne indeamna sa fim "elucubranti". El ne indeamna sa fim simpli si iubitori de Dumnezeu. Iisus Hristos ne invata sa fim smeriti, si ne invata prin insasi smerenia Sa pe care a avut-o cat a stat pe pamant. Iisus Hristos nu ne-a predat filozofie, si nici nu a filozofat cu noi.
Asadar a filozofa doar ca sa aratam ca suntem superiori altora, in inchipuirea voastra, nu face decat sa va afunde in inselare mai mare. Si asta cu ajutorul mainii lungi a necuratului care se numeste mandria de sine.
"Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este Imparatia cerurilor.
Fericiti cei ce plang ca aceia se vor mangaia.
Fericiti cei blanzi ca aceia vor mosteni pamantul.
Fericiti cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate ca aceia se vor satura.
Fericiti cei milostivi ca aceia se vor milui.
Fericiti cei curati cu inima ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiti facatoriii de pace ca aceia fii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate ca a lor este Imparatia cerurilor.
Fericiti veti fi voi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind, din pricina Mea.
Bucurati-va si va veseliti ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi."
Ti-am reamintit cum ne indeamna Iisus Hristos sa fim . Nu vad un cuvant rau aici, nu vad nici filozofie, nu vad decat sfaturi intelepte, tu vezi altfel?
Dumnezeu sa iti ajute!