Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Draga Adriana, ma bucur ca ti-a placut cartea "Talita Kumi, Inviind pe drumul Damascului".
Am gasit si pasajul in care descrie efectul citirii Moliftelor Sf. Vasile asupra ei:
"Astăzi am participat dimineata la liturghie, apoi la maslu si apoi a venit părintele Argatu la racla Sfântului Calinic, unde ne-a făcut rugăciuni de dezlegare a vrăjilor si farmecelor, se cheamă Moliftele Sfântului Vasile - foarte puternice. Am simtit că-mi amorteste tot corpul si că este apoi întepat cu mii de ace, dar la sfârsit ne-a stropit cu aghiasmă si eu mi-am adus aminte de botez si am retrăit aproape în totalitate sentimentul de libertate si usurare din ghearele diavolului. Apoi, înarmată cu Biblia si cu o cărticică pe care am primit-o în dar de la un călugăr - Viata Sfintei Maria Egipteanca, m-am dus pe malul apei în jos, la capătul cel mai de jos al mănăstirii. A fost divin!"
Daca tu traiesti acelasi lucru in BC si Biserica Anglicana, nu pot decat sa ma bucur pentru tine. Deci tu inclini spre doua Biserici: Biserica Catolica si Biserica Anglicana. Ma intreb de ce nu simti acelasi lucru si in Biserica Ortodoxa. Probabil pentru ca nu ai BO in apropiere. Nici eu nu am, dar o caut cat pot de mult, caci si eu am aceeasi stare de fericire cand merg in tara si pot intra in bisericile noastre ortodoxe, indiferent care.
" Uimirea cuprindea pe toată lumea pe măsură ce observam că flacăra nu arde pielea sau materia pe care o atinge. Tineam mâna deasupra, o puneam chiar în interiorul flăcării, pe fată, pe haine si NU ARDEA. Da, aceasta este cea mai mare minune existentă pe fata pământului si ne este dată spre mărturie, spre întoarcere, spre supunere, dar mai ales spre iertare si iubire de aproapele". spune Monica Fermo.
Nu am gasit insa randurile scrise de tine:
Monica Fermo este acum calugarita intr-o manastire ortodoxa.
M-a surprins afirmatia ta, precum ca cel care cauta filozofie o gaseste in BO. Ma mir, caci ortodocsii sunt traitori.
|
Fraza se gaseste la capitolul "14 aprilie - ora 15:00". Daca faci un ctrl + F si introduci fraza, o sa o gasesti imediat la linkul pe care mi l-ai dat.
Si in Biserica Ortodoxa am trait cele descrise, si tocmai de aceea m-am rugat sa vad daca si in celelalte doua Biserici este prezent Domnul. Am avut la un moment dat un examen extrem de greu de dat, pentru care m-am pregatit luni la randul si imi era foarte teama ca nu o sa il iau. Cu o luna inainte de examen, m-am dus sa ma spovedesc la duhovnicul grec si i-am zis cat eram de stresata din cauza examenului, practic de el depindea cum urma sa traiesc in continuare. Duhovnicul grec (ortodox) mi-a zis sa stau linistita ca o sa il iau, insa cuvintele lui nu au avut darul sa ma linisteasca ci cel mult sa ma incurajeze. Dupa ce mi-a dat insa Impartasania, am intrat intr-o pace atat de profunda, ca o luna de zile cat mai aveam pana la examen, am invatat aproape non-stop, dormeam doar 4-6 ore pe noapte si in rest nu faceam decat sa invat, nu simteam nici oboseala, nici stress, ci doar o pace profunda. In ziua si noaptea dinainte de examen mi-am revazut inca o data toata materia care era de sute de pagini, dormind doar o ora, iar la examen am facut foarte bine si eram extrem de linistita. Asa ca nici pomeneala sa nu fi simtit acelasi lucru si in Biserica Ortodoxa, dimpotriva! Singurul lucru care imi face rau in Biserica Ortodoxa si care ma face de multe ori sa ies plangand de la Liturghie este lipsa de iubire si fata de femeie prin discriminarea fata de ea din aceasta biserica, discriminare nu numai in practica bisericii dar si in omilii, si in tot felul de gesturi marunte care arata cata importanta se da barbatului si cat de putina femeii, ca si cum ea ar fi de lepadat. In Biserica Catolica femeia este mai respectata ca la ortodocsi, discriminarea ei este mult mai mica, in timp ce la anglicani, ea este respectata intocmai ca barbatul, de aceea acolo m-am simtit intotdeauna cel mai bine. Atata tot. Nimeni nu ma impiedica sa citesc texte ortodoxe, Domnul este prezent si in aceasta Biserica, asa ca de ce sa ma chiuni la ortodocsi de unde ies plangand de la Liturghie? De asta il intrebasem pe Domnul ce sa fac, si imi raspunsese sa raman ortodoxa. Nu intelesesem de ce, avand in vedere ca ii simteam prezenta si in celelalte biserici si pe deasupra imi raspunsese printr-o femeie catolica, dar acum inteles, era doar pentru inca un timp, pentru a nu mai avea indoieli.
Domnul sa ne aiba in paza!