"Lucrarea Domnului" se vede si in cultele neoprotestante, penticostalii au o crestere exploziva.
Nu e lucrarea Domnului, e lucrarea celui rau care vrea sa-i piarda pe cei ce se pot mantui. Si asta din cauza si a pastorilor, unii din ei au ajuns sa ajute lupii sa intre in stana cu proasta intelegere a ecumenismului. Aveau dreptate sfintii si duhovnicii ca ecumenismul e doar o cale de intrare a ratacirilor in Biserica.
Dar totul se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu. Un sfant spunea ca ereziile sunt ingaduite ca sa se desprinda cei ce nu trebuie sa faca parte din Biserica.
La noi e mai vizibil, fiind o tara amjoritar ortodoxa, insa in tarile neortodoxe se produce fenomenul invers. Citeam ca in SUA ortodoxia are cea mai mare rata de crestere dintre toate cultele. E adevarat, sunt si putini ortodocsi, deci cresterea e mai vizibila.
Parerea mea e ca principala amenintare a ortodoxiei nu sunt cultele neoprotestante, ci catolicismul. Nu am auzit ierarhi sau preoti sa laude neoprotetantismul. In schimb catolicismul se infiltreaza ca prieten si mai usor te feresti de dusmani decat de cei ce se dau prieteni. Daca neoprotestantismul prinde la cei ce nu stiu prea multe despre ortodoxie, mai putin instruiti, idei filo-catolice intalnim si la cei mai instruiti, chiar ierarhi.
Si de fapt catolicismul are aceleasi idealuri ca si cultele np, convertirea. DE 1000 de ani iincearca pe toate caile sa-i atraga pe ortodocsi si unii care nu cunosc istoria spun ca ortodocsii sunt rai.
Sper ca ierarhii or sa inceapa sa constientizeze mai mult pericolul, de fapt unii chiar au inceput sa dea semne. BO a Greciei a fost aproape sa se retraga din miscarea ecumenica. BO a Bulgariei s-a retras din dialogurile cu catolicii.
"Biserica Bulgariei se opune liniei ecumeniste pe care o trasează multe alte Biserici Ortodoxe, care sunt reprezentate la acest dialog de persoane cunoscute pentru învățăturile și actele lor filocatolice."
|