Citat:
În prealabil postat de catalin2
Parerea mea e ca principala amenintare a ortodoxiei nu sunt cultele neoprotestante, ci catolicismul.
|
Principala amenitare a Bisericii Ortodoxe sunt pacatele si patimile noastre, ale crediciosilor ortodocsi crestini (cu tot cu preoti si arhierei)!
"Din pricina voastra numele lui Dumnezeu este hulit intre neamuri" Romani cap 2.
Daca Dumnezeu nu a crutat poporul ales din pricina pacatelor lor si a nepocaintei lor, cum credeti ca ne va cruta pe noi?
In psaltire scrie clar:
"27.Și îl voi face pe el întâi-născut, mai înalt decât împărații pământului;
28. În veac îi voi păstra mila Mea și legământul Meu credincios îi va fi.
29. Și voi pune în veacul veacului seminția lui și scaunul lui ca zilele cerului;
30. De vor părăsi fiii lui legea Mea și după rânduielile Mele nu vor umbla,
31. De vor nesocoti dreptățile Mele și poruncile Mele nu vor păzi,
32. Cerceta-voi cu toiag fărădelegile lor și cu bătăi păcatele lor. " Psalmul 88
Sa ne vedem de mantuirea noastra, ca nu sutem mai placuti lui Dumnezeu nici daca acuzam catolicismul nici daca il vorbim de rau. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa dea intelepciune si Duh Sfant preotilor si teologilor care discuta la nivel oficial aceste subiecte.
Sa marturisim asa cum se cuvine ortodoxia crestina mai ales in fata crediciosilor romano-catolici dar in fata tuturir oamenilor "ca ei vazand purtearea voastra sfanta si fara prihana si ei sa creada si sa aduca slava lui Dumnezeu".
Noi sa ne facem datoria noastra de crediciosi dupa masura harului nostru, dupa locul pe care ni l-a randuit Hristos in Biserica Sa Ortodoxa, sa participam la Sfintele Taine sa urmam voia lui Hristos.
Sa nu cuva sa credem ca noi "aparam" Biserica lui Hristos (Ortodoxa) caci Hristos insusi apara trupul sau (Biserica) iar Duhul Sfant este garantul adevarului in Biserica Ortodoxa si nu omul! Noi trebuie sa facem voia lui Hristos, sa implinim poruncile Lui caci doar intru aceasta se vede cat Il iubim si Il dorim.