View Single Post
  #348  
Vechi 07.05.2011, 21:53:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Primul preot din această parte a lumii, atestat istoric și al cărui nume îl cunoaștem a fost Sf Ioan Cassianul (360-465). A fost hirotonit de Papa Inocențiu I.
Altul (poate chiar înaintea lui Ioan Cassianul ?) este Nichita (Niceta) de Remesiana, cel cunoscut de istorici ca ii invata pe daci sa il preamareasca pe Cristos „corde romano" (cu inimă romană), "depinzând jurisdicțional de episcopul Romei mergea, din când în când, la acesta spre a-i raporta situația diocezei și a primi îndrumări sau a participa la un sinod" (Ioan Coman in „Scriitori Bisericești - Epoca străromână”, Edit. Instit. Biblic și de Misiune al BOR , București 1979, pag. 98 ). Nichita a avut legături și cu Ascolios din Tesalonic, numit de Papa Damasus vicar al Scaunului roman în Illyric, de care depindea și dieceza lui Nichita.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ceea ce știm sigur este că Sf Ap Andrei a fost catolic în deplină comuniune cu Scaunul Romei. Dv sunteți ? Pe lângă frățietatea apostolică ce îi reunea pe toți, cei doi erau frați de sânge, având aceeași mamă și același tată. Din frățietatea aceasta dublă, între Sf Ap Petru și Sf Ap Andrei, ar trebui să ne inspirăm și noi.
Am o impresie buna despre intelectul dvs., in concluzie sunt f. uimit de ce ati scris mai sus.

Sa iubiti atat de tare romano-catolicismul incat sa ajungeti sa urati logica elementara si evidenta istorica?

Nu stiu ce ati inteles din ce s-a spus pe aici de catre ortodocsi, dar n-avem oroare de cuvantul "Papa" la modul general, au fost in istorie papi cat se poate de ortodocsi atat in crez cat si in viata morala, fara a avea pretentii de loctiitor a lui Hristos sau de sefie absoluta suprema si infailibila a crestinismului, dar asta nu inseamna ca-i puteti folosi ca o scuza pentru a ne invita sa intram in comuniune cu nu atat de vrednicii lor urmasi de mai tarziu.