View Single Post
Vechi 07.05.2011, 22:18:51
just_inn33's Avatar
just_inn33 just_inn33 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2010
Locație: Barlad
Religia: Ortodox
Post Greu îmi este să izbesc cu piciorul în țepușă...

Dacă e vorba despre viața aceasta, pentru mine cel mai bun lucru ar fi să scap de biserică; dar nu de Biserica Lui Dumnezeu, ci de cea a oamenilor. Ierarhia ortodoxă (exclusiv) a devenit, din păcate, un club discreționar și dictatorial ce folosește "ascultarea" ca apanaj al autorității (impuse, nu câștigate). Odată cu trecerea la cele sfinte a multor episcopi de vârstă venerabilă, vlădicii tineri consideră părticica de Biserică încredințată lor drept proprietate privată. Ca urmare, preoții sunt puși între ciocan și nicovală - recte episcop/credincioși. Nu țin cu vulpea și nici cu ursul, dar mă întreb: cine vede nu ne taxează? Totuși, gândul acesta străin de cele sfinte mă face să mă întorc, cu nădejde în dreptatea nezăbavnică a Lui Dumnezeu, la cuvintele responsabilizatoare care îmi sună în minte de-a pururi: „Primește acest Odor și-L păstrează pe El până la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos, când are să-L ceară de la tine“... Prin urmare, cel mai bun lucru pentru mine ar fi să trec cu slujirea sub omoforul Î.P.S. Nicolae sau Î.P.S. Nathanael. :) Glumesc, desigur!

P.S. "Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat!" E greu să scapi de Hristos, chiar dacă ai vrea, pentru că El este începutul și sfârșitul...

Be aware! Those who don't have the sense of humour should not read this text.

Last edited by just_inn33; 08.05.2011 at 16:04:55.
Reply With Quote