Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Inca nu am primit de la dumneavoastra raspunsul daca aceasta e atitudinea oficiala a bisericii dumneavoastra. Am citit mesjele unor ortodocsi pe forum si am tras concluzia ca multi ortodocsi nu sint de acord cu aceasta afirmatie. Iar pentru mine asta e suficient. Ar fi fost foarte util daca pur si simplu ati fi raspuns la intrebare, astfel incit aceasta sa nu provoace citeva pagini de discutii.
|
Daca cineva m-ar fi blestemat pe mine si m-ar fi badjocorit, ce reactie ati fi avut nutucutu?
Asa-i ca nici una?
Unde este dragostea crestineasca fata de semeni? Au papa al vostru nu e tot om ca si mine? Cu pacate? Sau ce e fara de pacat? Fara de pacat e doar Domnul Iisus Hristos. Iara daca impartiti dragoste crestineasca dupa bunul plac si nu la toata lumea atunci mai e asta dragoste crestineasca?
De ce ridicati un om mai presus de oricare alt om?
De ce va simtiti jignit de cuvintele Sfantului ortodox?
Sfintii nostri parinti se socotesc mai pacatosi decat toti pacatosi.
Cati aici de alte confesiuni au badjocorit sfintii nostrii in postarile lor?
Dar crucea?
Ce daca spune Sfantul ortodox asa daca stiti ca nu e adevarat? Si de ce trebuie pozitii oficiale pentru asta? Nu stiti ce simtiti in inima?
Papa al vostru este un om ca toti oamenii cu pacatele lui care va raspune la fel ca toti in fata Domnului pentru faptele sale.
In rest noi oamenii trebuie sa aratam dragoste crestineasca. Sa nu uram oamenii pentru pacatele lor dar sa uram din tot sufletul pacatul. Ca doar asa putem sa ne ferim de el.
Calea spre unire a crestinilor este recunoasterea greselilor facute. Dar ca un om sa recunoasca ca greseste mai intai trebuie sa constientizeze ce greseste.
Fie ca Domnul sa ne lumineze mintile si sa ne arate fiecaruia unde am gresit.
Adevarul este oricum unul, nu sunt doua cai, ci una, nu sunt mai multi dumnezei, ci Unul singur.
Oricum principalul vinovat din cauza caruia nu vedem greselile este mandria de sine.
Eu aici, nu am nimic cu nici un om indiferent de confesiune, iar sufletul meu nu uraste pe nimeni. Resping cat pot toate gandurile rele impotriva oamenilor, dar impotriva pacatului , atunci cand il vad nu pot sa nu ripostez.
Ma rog Domnului sa ma ajute sa vad pacatul, in primul rand al meu. Si am multe de tot, eu recunosc.
``Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu, ma curateste.
Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea.``
Doamne ajuta!