View Single Post
Vechi 09.05.2011, 11:41:21
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
As dori sa-mi dati un citat in care eu am spus ca ortodocsii sint plini de ura si in ce consta reaua mea intentie.

Va iert de pe acum pentru ironiile la adresa mea.
Uite citatul:
Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ma reuzum la acest aspect: dumneavoastra credeti ca noi L-am parasit pe Cristos. EU m-am nascut catolica si am fost invatata ca Isus Cristos este Domnul meu si Dumnezeul meu. Dupa niste zeci de ani in care am trait asa, vine cineva, protestant sau ortodox, si-mi spune ca eu gresesc. Faptul ca blestemati si sinteti plini de ura nu ma va convinge niciodata ca eu gresesc. Mie mi se pare ca ceea ce propagati dumneavoastra e adevarata inchizitie, pentru ca logica dumneavoastra e urmatoarea: esti altfel decit noi? Meriti sa fii blestemat.

Sincer, ma indoiesc ca cel care gindeste asa e luminat de Duhul Sfint.

PS Nedumerirea mea nu se referea la potir. Se referea la faptul ca daca un sfint ortodox va indeamna sa-i blestemati pe catolici, atunci cum e posibil sa fii prieten cu o persoana care merita sa fie blestemata. Si sper ca asta e pozitia izolata a vreunui fanatic si nu a ortodoxilor in general.
Am pus întreaga postare ca să nu se poată spune că am scos ceva din context.
Mi-am permis să selectez cu litere îngroșate pentru a nu se putea găsi vreo scuză că nu se observă citatul.
Reaua intenție constă în faptul că a fost alăturat numele meu de afirmația îngroșată din citatul de mai sus, în condițiile în care eu nu am afirmat nimic de asemenea natură.
Mai mult, în toate intervențiile mele am subliniat faptul că Biserica Ortodoxă și ortodocșii se luptă doar cu păcatul, iar nu cu oamenii care păcătuiesc. E la fel și în legătură cu papa: nu avem nimic cu omul; suntem indignați doar de extraordinara obrăznicie și de infatuarea care poate face pe cineva să se declare "locțiitorul lui Hristos pe pământ".
Hristos n-are nevoie de locțiitori. Dumnezeu este pretutindeni în fiecare moment, deci Hristos, Dumnezeu fiind, este în fiecare ungher de pe pământ!
Cum sunteți pe un forum ortodox, înseamnă că în mod sigur sunteți aici pentru a face polemică (asta n-ar fi rău, problema este că încercați să faceți și prozelitism, iar asta este de neacceptat).
Numai că ironia este una din armele polemicii și are rolul ei bine determinat. Care-i rolul ei? Ei bine, testează gradul de inteligență al adversarilor (într-ale polemicii). Iar cel care așteaptă scuze pentru o ironie, el fiind angajat într-o polemică aprinsă, mi-e teamă că ...
Iartă-mă!

PS
Îți fac o mărturisire de final. Stau într-o zonă a țării grav atinsă de urmările nefaste ale uniației. Există documente în arhive care atestă cu ce excese și atrocități a fost făcută aceasta, totul probabil, din marea iubire a adepților papei de la Roma. Localități în care bisericile au fost confiscate și în care aveau acces doar cele 2-3 familii de uniați, în detrimentul celorlalți credincioși (ortodocși), preoți bătuți cu bestialitate și chiar omorâți pentru că nu voiau să renunțe la dreapta credință! Iată marea dragoste a Romei...
Noi ne-am fript cu ciorbă, așa că suflăm și-n iaurt. Mai putem fi siguri cu ce fel de "dragoste" vine iar Roma peste noi?...