Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Indiferent ce cred si propovaduiesc catolicii si fractiunile sectare desprinse din ei , Biserica este una , cea Ortodoxa , pentru ca ea sta [b]strans unita cu Capul ei , care este Iisus Hristos !
Incercarile de unire cu papistasii nu vor avea sorti de izbanda in vecii vecilor
"Daca crestinismul apusean vrea sa renasca si sa-si recastige puterea pierduta acasa la el , trebuie sa se identifice complet cu ORTODOXIA , nu sa caute sa toarne si la noi apa oaselor lui imbatranite ! "
Da , domnilor catolici...
|
Rezumatul primei postari:
Domnii catolici papistasi, care cauta sa toarne in ortodoxie "apa oaselor lui imbatranite" cred si propovaduiesc neadevaruri.
Incercarile lor de unire nu vor avea sort de izbanda decat intr-un singur caz: identificarea completa cu ortodoxia.
Citat:
Între cele două biserici există o relație cât se poate de bună . Să nu uităm că Biserica Catolică a oferit spațiu celor din străinătate unde ortodocșii își pot ține Sfintele slujbe, deci și din acest punct de vedere relația este cât se poate de bună. Constatăm deasemenea și pe acest forum că mulți ortodocși îi respectă pe colegii catolici , respect manifestat și de dumneavoastră în mare măsură. Sunt închegate chiar prietenii virtuale între noi . Există și scăpări nedorite , dar până la urmă nu aceasta este problema principală, căci acest thread nu este îndreptat împotriva dumneavoastră . Nu biserica catolică este "răul" principal , ci dezbinarea noastră , o dezbinare apărută în proasta înțelegere a smereniei, iubirii , iertării , bunătății și adevărului. Biserica este slăbită evident de noi înșine , prin atitudinea noastră.
|
Rezumatul ultimei postari:
Cum de stimatii si respectatii nostri colegi catolici, cu care desigur avem o relatie cat se poate de buna, nu au inteles ca acest thread nu are nimic cu ei?
Problema reala este cu totul si cu totul in alta parte:
Citat:
Mare atentie la : protestanti , neoprotestanti , baptisti , anabaptisti , adventisti , penticostali ( deja s-a relogat cineva din Constanta ) ,crestini dupa evanghelie , luteranii , reformatii , biserica nou apostolica , etc . Au impanzit romania , lumea , si pericolul real de la ei pleaca .
|
Am un flashback cu 16 Decembrie 1989.
Eram la Timisoara in armata, adunati in careu. Vine comandantul si ne zice: " suntem in alarma.
Niste pocaiti din oras s-au baricadat intr-o casa si au deschis foc asupra multimii. E mare tulburare in oras."
Da, marea problema nu era nici din partea autoritatilor comuniste nici din partea muncitorilor iesiti pe strazi. Pocaitii erau problema. Deschisesera foc asupra multimii. Pe vremea respectiva imi tot venea in memorie o alta fraza memorabila: " -
Cum nu stiti cine? Crestinii au dat foc Romei!".
Morala: suntem mesteri la aruncat pisici moarte in ograzile altora dar haideti sa ne lasam de acest sport!