View Single Post
Vechi 09.05.2011, 16:40:11
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evagrie Vezi mesajul
Eu nu zic ca Biserica sa-si schimbe regulile, dogmele sau traditiile.
Insa doresc ca Biserica sa-i accepte pe gay, exact cum accepta pe toti crestinii care utilizeaza contraceptivele, utilizeaza serviciile de creditare/dobanzi (cămătăria).

La intrebarea "utilizarea contraceptivelor este pacat?", Biserica raspunde - DA! insa nu se lupta, ci priveste cu ingaduita aceasta.

Acelasi lucru il vor si gay. Lasa Biserica sa zica ca este pacat, insa sa-i accepte ca si pe altii.

Nu, nu cerem casatorii sau altele, insa eu vreau sa cant in strana, vreau sa fiu paraclisier, caci imi place mult aceasta si sunt bun cunoscator al tipicului. Dar vreau sa fiu sincer. Oare ma va accepta vreo parohie, daca voi spune ca sunt gay si ca nu pot promite ca ma voi lepada de acest pacat ?

Biserica accepta si gay-ii, ca si pe ceilalti de care amintesti, atata timp cat acestia doresc sa se indrepte. Cuvintele "nu pot promite ca ma voi lepada de acest pacat" suna mai mult a "nu vreau sa ma las de acest pacat". Daca ai vrea cu adevarat, ai spune "Doamne, vreau.... sa vreau sa ma lepad de acest pacat" si Dumnezeu cu siguranta te-ar ajuta. Ma intreb, daca esti asa un bun cunascator al tipicului, cum ai vrea sa fii paracliser daca nu vrei sa te indrepti? Caci "nimic necurat nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu"