View Single Post
Vechi 09.05.2011, 22:15:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Chiar asa sa fie la ortodocsi? Sunt eu plecata de mult din tara, insa mi se spune cam ce se intampla pe acolo si nu-i deloc cum spui. Si pe langa asta, chiar ieri am vizionat ceva clipuri dintr-o emisiune de pe ProTv cu un preot ortodox care, pentru a face slujbe de exorcizare si maslu, cere sume de bani exorbitante si se asteapta la rand cu zilele. Si este plin la el in special de femei, toate cu basmaluta si fusta (tinuta obligatorie), toate misuna in jurul lui si sunt pupate pe obraji si se vede ce lipsa de afectiune exista in viata acelor femei pentru ca, pentru aceste mici gesturi de afectiune din partea preotului, si-au lasat familia cu sot si copiii, si misuna in jurul acestui preot, si se pare ca ceea ce le atrage in mod deosebit pe aceste femei este faptul ca preotul le lasa sa tina si ele slujba. Nici macar nu imi permit sa scriu aici sentimentul (negativ) pe care l-am avut la vederea imaginilor. Bietele femei ortodoxe...

La catolici nu-i cum spui cu banii. In bisericile catolice de aici, fiecare da cat vrea si daca vrea, si in plus, mare parte de deduce apoi din impozite. Idem la anglicani.
Interesant! Si eu sunt plecata de mult timp si de aceea ma duc la manastire in Romania de cate ori pot, participand la Sf. Maslu si alte slujbe religioase, dar nu am auzit de sume cerute petnru exorcizare. Am asistat la asemena exorcizare - cutremurator! - dar nu a stat nimeni la coada si nu a dat nimeni alti bani decat cei pentru pomenire, deci o suma f mica (10-20 lei). In strainatate viata este mai scumpa si este posibil, ca cei care slujesc sa se fi adaptat la preturile tari in care se afla. Dar atunci vorbim despre un obicei local sau personal, nu al Bisericii.

In rest, ceea ce spui despre femei (pupaturi pe obrajii femeilor lipsite de afectiune; posibilitatea de a face tine slujbe?!?) este pura fantezie si nu cred nici un cuvant! Se vede inca odata ca nu ai tangente cu ortodoxia, dar vorbesti vrute si nevrute! Nu e bine!