View Single Post
Vechi 10.05.2011, 11:33:41
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dar altceva mai stii despre Ortodoxie, sau stii doar ca este cea mai buna?!?
Ma surprinzi cu ceea ce scrii:

Dar oare intelegi ce ai scris?!?
Bine-nteles ca stiu ce am scris. Tu insa uiti ceva fundamental si de asta nu intelegi: eu nu am ajuns credincioasa datorita a ceea ce intelegi tu prin Ortodoxie, nici nu am fost indoctrinata despre Ortodoxie de catre familie sau altii, ci am ajuns credincioasa printr-o minune legata de Cuvantul Domnului ca atare, Domnul a fost inca de la inceput ca o Persoana vie si reala chiar daca nu o puteam vedea. Nu il vedeam, nu il simteam, dar stiam ca se afla la toti crestinii. Stiam ca se afla si in bisericile catolice de exemplu, si imi placea sa merg la catolici mai ales la cei de rit latin pentru ca, prin modul in care am ajuns la credinta, sunt mai atrasa de Cuvant decat de cantari. Asa ca slujba vorbita m-a atras mai mult decat cea cantata. Si nu am avut nici o problema pana sa nu mi se impuie capul cu toate ideile fundamentaliste pe care le aveti voi si pe care le citeam si eu dar nu le bagam in seama, stiam ca Domnul nu se impiedica de ele. Cand insa o persoana este batuta mereu la cap mai ales cu tehnica "ortodoxa" prin care se sperie mereu omul ca isi pierde mantuirea fara nici un argument serios la asa ceva, am inceput sa caut o metoda prin care sa fiu sigura unde se afla Domnul si unde nu, pentru ca nu-i de glumit cu mantuirea. Iar cum Domnul este pentru mine o Persoana cat se poate de reala si vie si in plus este si Adevarul absolut, am inceput sa il intreb pe El daca se afla in biserica atunci cand ma aflam in altele decat ortodoxa, lucru de care pana atunci nu ma indoiam. Iar calea aleasa de El a fost sa isi faca simtita prezenta ca sa nu ma mai indoiesc. Si intr-adevar este calea cea mai sigura pentru mine de a nu mai ma indoi.
Dupa cum vezi, Domnul m-a adus la credinta iar fundamentalismul ortodox, ca cel care apare la voi, a facut exact invers, m-a facut sa ma indoiesc, din cauza insistentei ca numai in acest fundamentalism se gaseste Domnul, si ca fara acest fundamentalism suntem despartiti de Domnul. Iata ca Domnul mi-a aratat ca nici pomeneala, insa fundamentalismul nu se lasa, pentru el Domnul nu poate vorbi unei persoane ci doar necuratul vorbeste non-stop! Din fericire ma rugasem inca de la inceputul vietii de credincios sa nu imi pierd credinta orice mi s-ar intampla in viata, pentru ca aici, la voi, vad mai degraba multa necredinta. Oameni care se cred cu dreapta credinta vor de fapt sa distruga credinta la altii. Dumnezeu face efortul sa dea credinta oamenilor in timp ce altii isi fac o datorie din a strica credinta semenilor spunandu-le ca este mandrie si lucrare diavoleasca credinta lor in Domnul, si fiind inca convinsi ca le fac un bine acestor semeni.
Asa ca eu ma retrag din astfel de discutii.

Numai bine tuturor!

Last edited by Adriana3; 10.05.2011 at 13:34:46.