Citat:
În prealabil postat de mihailt
Da se pune intrebarea suntem ortodocsi sa ramanem ortodocsi?
Nu zice nimeni sa pleci din BOR,dar faptul ca esti trecut in actele BOR asta inseamna automat ca esti ortodox?
Eu nu cred.
Nu zice nimeni sa parasesti BOR,sau sa nu mai mergi la Sfintele Slujbe si Sfintele Taine din BOR.
Dar poate ca noi incercam sa devenim crestini ortodocsi,nu suntem inca ortodocsi.
Ortodocsi sunt Dumnezeu Iisus Hristos,Maica Domnului,Sfantul Ioan Botezatorul,Sfantul prooroc Moise,Sfintii Apostoli Sfinti Parinti etc.
Mie cel putin imi pare sunt foarte departe de a fi crestin ortodox.
|
Aceasta este si cauza ca aici de pilda apar discutii atat de contradictorii intre ortodocsi. Multi nu stiu ce inseamna cu adevarat sa fii ortodox si sa aperi cu adevarat cauza ortodoxiei.
Ortodox inseamna sa iubesti din tot sufletul credinta ta, iar cand o iubesti din tot sufletul atunci faci totul pentru ea. Asta inseamna rugaciune, iubire de semeni, plans pentru pacate, caderi si ridacari, curatire si indreptare. Si inseamna lupta pentru pastrarea adevarului. Si inseamna sa nu uiti niciodata ca prima porunca si cea mai mare este sa iubesti pe Dumnezeu din toata inima si din tot sufletul tau. Iar cand cel mai drag prieten tradeaza credinta ta, sa nu uiti ca intai este Dumnezeu si apoi prietenul tau.
Doamne ajuta!