In caz ca se continua dialogul, eu am dat un link catre cartea "Papalitatea schismatica" scrisa de Valdimir Guette, un cunoscut catolic trecut la ortodoxie.
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ca.htm#_ftn128
Acolo explica extrem de amanuntit, cu numeroase citate, faptul ca toate argumentatiile catolice despre primat sunt false, mai mult ca scrierile sfintilor sunt incompatibile existentei unui primat.
Despre "paste oile mele" Sf. Ioan spune in omiliile la SF. Matei, cuvantul 77, ca " Aceasta nu s-a zis numai
apostolilor și episcopilor, scrie Sf. Gură de Aur, ci
și fiecăruia din noi, oricât de mic ar fi el, care a fost însărcinat cu purtarea de grijă a turmei."
In cuvantul al treilea la Faptele Apostolilor Sf. Ioan spune: "Vedeți”, zice el, „cum Petru face totul în înțelegere cu ceilalți și nu hotărăște nimic din propria sa autoritate și din propria sa putere."
Sunt analizate si lucrarile celorlalti sfinti parinti invocati de catolici, episodul cu Sf. Ioan Gura de Aur si scrisorile catre apus (sf. se adreseaza mai multor episcopi in acelasi timp, printre care si episcopului Romei), disputa intre Sf. Stefan si Sf. Ciprian, etc. Nici eu nu am citit-o inca.