E ultimul mesaj pe forumul acesta. Cu toate acestea, cred ca topicul se cere inchis pentru ca va certati cu totii ca chioru' la gard, dupa cum vine vorba.
1) Cine e ortodox autentic, va ramane ortodox pana moare.
2) Cine si-a pus in cap sa isi schimbe cultul, o va face indiferent de cate citate din sfinti postati. O data ce ratiunea a pasit pe poteca indoielii, nu mai e cale de intoarcere si finalul e renegarea credintei de care ai ajuns sa te indoiesti (in cazul unui catolic, a catolicismului, in cazul unui ortodox, am vazut, a ortodoxiei).
Intotdeauna astfel de subiecte vor da nastere unui razboi pentru ca vor exista doua tabere care se vor bate fie pentru alb, fie pentru negru: cei care sustin ca ortodoxia e singura cale de mantuire si cei care nu. Primii, fiind ortodocsi convinsi, vor tine cont si de Sfanta Traditie; ultimii vor combate vorbele sfintilor cu versete din Biblie.
Si atunci, chiar merita atata lupta in zadar? Pentru ca dupa cum am scris mai sus: cine isi doreste o schimbare din acest punct de vedere, o va face indiferent de ce zice un strain pe un forum. Mai bine ati deschide un thread in care sa aduce idei ce ar putea da nastere unei schimbari in BOR in ceea ce priveste abordarea sociala (in special transmiterea mesajului catre tineri): religia e optionala in scoli, manualele prost facute, Trinitas nu are un program atractiv pentru tineri, lumea nu se duce la spovedit din cauza rusinii si din teama de a fi criticat/judecat de preot etc. Acela ar fi un subiect cu adevarat educativ, in care sansele unei dezbateri, ale unui dialog civilizat (propunere + argument urmate de contraargumente sau alte propuneri) ar fi mult mai mari.
Succes.
|