Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
``Din Patericul athonit
Un părinte duhovnicesc numit Veniamin, când o persoană care venea la el pentru spovedit vorbea numai despre alții și-i judeca pe frații săi, îl trimitea pe penitent să se corecteze și să-și schimbe atitudinea.
Cel mai simplu călugăr dionisiatan, bătrânul David, spunea vizitatorilor săi despre judecare:
– Fiți atenți, nu spuneți că persoana aceea face așa și cealaltă face așa. Dacă faceți astfel, pierdeți harul lui Hristos. Chiar dacă vedeți o persoană comportându-se ca un măgar, să n-o judecați. Iubește-l pe semenul tău așa cum te iubești pe tine însuți. Aceasta e ceea ce Hristos ne spune să facem.
Un bătrân părinte i-a spus unui călugăr care făcea cu greutate ascultare:
– Ai nevoie de un stareț pentru timpul când nu ai gânduri bune. Dacă din cauza slăbiciunii omenești bătrânul tău greșește, gândurile tale îl vor judeca, chibzuind de ce a făcut asta. Dacă, pe de altă parte, el face un lucru minunat, cu ajutorul lui Dumnezeu, gândurile tale îți vor spune că el este magician și astfel a făcut lucrul acela. Acesta e felul în care gândește un om cu gânduri rele.
Un călugăr mai în vârstă spunea:
– Întotdeauna când ești tentat să judeci, ar trebui să-ți pui un semn de întrebare asupra situației și să nu judeci. Aceasta pentru că noi nu știm ce se întâmplă cu adevărat!``
|
Pe mine ma dai gata cu sfaturile tale.
Te rog nu ma mai sfatui.. te-am mai rugat asta si cu mult timp in urma cand efectiv m-ai asasinat cu aprecierile tale despre mine, despre familia mea, despre cum tu nu ai sta cu un sot necredincios, despre ce a fost in capul meu cand m-am casatorit cu un necredincios si asa-mi trebuie

si altele asemenea... Ti-am zis ca am duhovnic si sa ma mai slabesti cu sfaturile... dar pur si simplu nu poti. Trebuie sa pocnesti lumea cu citate. Si sfaturi.
Pot sa stiu DE CE imi servesti aceste citate? Urmaresti ceva anume? CE?
Si asta e cea mai buna metoda?
(Daca as fi fost fiica.. pai cred ca de mult plecam in lume/ cu lumea-n cap.. Kill me softly.. ).Of, of, of..
dar acum sa citim cum nu judeci si nu gasesti paie.
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Pacatul tau este increderea mare in judecata ta si in puterea mintii tale. Eu vad pacatul tau. Poate si altii il vad dar nu iti spun.
Dupa cum am invatat de la Parintele Stefan , omul pe dinauntru este chip al pacatelor sale. Si cu timpul devine rob pacatului sau. Asadar eu doar am tras o concluzie: esti rob pacatului tau, robul mintii tale.
|
Si te rog nu-mi mai da citate! Eu ma raportez un pic altfel la citate nu le arunc asa aiurea si ma doare cand vad ca sunt folosite ca mingea intr-un meci de ping pong.
Rasu-plansu.
(Te las sa tragi singura concluziile care se cer: ca nu-mi plac citatele ortodoxe, ca nu multumesc cand omul drept imi vadeste pacatul si alte bla, bla-uri)