View Single Post
Vechi 10.05.2011, 23:37:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Pai la ce mi-ai scris mai sus, eu asa am inteles cum scrie in citatele din Pateric ce le-am postat sa le citeasca toata lumea.
Sau am inteles gresit? Oare ma judecai ca nu stiu sa spun numele lui Dumnezeu ca o rugaciune si ca il spun in desert?
Daca nu, atunci explica-mi te rog ca sa inteleg.
Sau poate m-ai pocnit tu cu acest citat atat de tare incat am ramas blocata pe citate. Asta o fi.
Ti-am spus ce a zis copilul meu pt a te face sa intelegi ca pildele din Pateric si mai ales cele scrise in Scripturi au mare greutate!
Nu poti sa te joci cu ele cum vrei si in nici un caz nu le iei pt a le folosi in dispute personale.
Daca nu ai dragoste de aproapele indiferent cine este acel aproape, daca sfaturile nu i le dai cu multa delicatete, ci pentru a te indreptati pe tine, apoi nici un folos nu vei avea.

Ba cred ca cazi sub osanda poruncii: "nu lua numele Domnului in desert".

Adevarul nu este nici al meu, nici al tau ca sa ne laudam cu el!
Din adevar te impartasesti pe masura sinceritatii si a smereniei.
Si atunci trebuie mai degraba sa ne smerim si sa ne temem pt ca foarte mult ni s-a dat! Si la fel de mult ni se cere. Nu este cazul sa ne simtim.. jigniti!
Ci sa ne simtim responsabili fata de cei care nu au credinta.. ok, nu sunt ortodocsi, dar ne rugam pentru ei? II atragem prin viata noastra? Sau le cautam nod in papura ca sunt pacatosi?!

Iar credinta (apropo de Doriana care nu e ortodoxa) este un dat de la Dumnezeu. Te rogi pentru credinta si te straduiesti sa o pastrezi.
Dar nu te impaunezi cu ea si nu-l lovesti pe cel care nu are credinta!
Ca nu este nimic al tau care nu ti-a fost dat!
Ca poate maine nu o ai nici tu! Sau poate maine nu are nici copilul tau credinta!

Daca prin postari nu o poti ajuta pe Doriana sau pe HoratiuM, mai bine ii lasi in pace.

Acela este motivul pentru care ma deranjeaza sa citesc copy paste-uri insirate pe zeci de pagini, folosite ca arme.
Te rog observa ca exista threaduri speciale in care sunt postate cuvinte alese, de folos duhovnicesc!
De ce nu postezi acolo?
Acolo nu exista aluzii personale, subintelesuri si jigniri!