Citat:
În prealabil postat de morfix333
ma intereseaza daca exista vreun document sau ceva de genul oficial din partea Bisericii Ortodoxe care sa vorbeasca despre recunoasterea sau nerecunoasterea Tainelor din Biserica Catolica, pentru ca invers am vazut ca exista ceva din partea catolicilor. Multumesc!
|
Daca ar fi recunoscute in intregime tainele catolicilor - spre exemplu ale botezului - nu s-ar mai face Mirungerea. Stiu dar ca multi catolici si si protestanti trec la ortodoxism, aici in Germania. Ce am constatat este si faptul ca primind Sfanta Taina a Mirungerii, cei mirunsi simt cu adevarat plenitudinea Sfantului Duh, eu simt pur si simplu superioritatea lor duhovniceasca, care eu nemernicul nu stiu daca o voi atinge, cu atat mai mult cu cat eu nu am fost nevoit sa caut tainele profunde a crestinismului ortodox, fiind nascut ortodox, pe cand acestia ce o fac sunt sigura, ca sunt alesii lui Dumnezeu, pe care El I-a chemant. Singura religie, care a pastrat intacte toate Sfintele Taine, este si ramane religia ortodoxa; si la scoala a primit fiul meu o coala copiata, pe care este redat un trunchi de copac, fiind insemnat cu "Orthodox" si celelalte, care s-au distantat de credinta Lui Christos [de la Christos incoace], notate prin ani. Aici se spune ca numele de crestin vine de la Iisus Christos si se numesc Christen [citieste: cristän], catolicii si protestantii, dar eu intreb acum si nu vreau sa condamn pe nimeni si nici ce au facut cei ce s-au abatut de la credinta adevarata (caci in fond, cuvantul otrodox, tradus inseamna credinta adevarata, dreapta): Oare abatandu-ma de pe calea cea buna, care duce spre Mantuire, nu L-am lepadat si pe El? Cu siguranta, ca atunci lepadandu-se de Christos, lasand totoodata inafara si multe din Sfintele Taine, s-a indepartat Sfantul Duh de ei si au ramas numai cu ce li s-a dat de la nastere, ceea ce i se da fiecaruia, adica cuibul pentru a primi pe Sfantul Duh in momentul cand cel botezat, prin gura nasilor se leapada de diavolul. Omul avand acest cuibusor, in principiu ste mereu pregatit ptr. a-L primi.
Apoi nu este de mirare, ca bisericile catolice si cele protestante se destrama continuu. Enoriasii acestor biserici se retrag, pur si simplu bate vantul in biserici. Ei nu mai merg la biserica. Biserricile sunt vandute. Le cumpara ortodocsii de toate neamurile: rusi bulgari greci, si altii. Sa nu uitam orgiile, care si in prezent se savarsesc, fara frica de Dumnezeu, de catre preoti, nimicind copii si distrugand integritatea lor folosindu-i ca papusa sexuala, ca nu pot sa zic altfel. Cine poate spune ca intr-un asemenea "om" salasluieste Sfantul Duh?
Mai este ceva, ei idolatrizeaza pe papa, pe cand ortodoxia il are pe patriarh ca primul din cei egali.
Eu nu as fi facut uz de exemplul cu copacul, caci dintr-un copac creste ceea ce are trunchiul in informatia genetica, eu as numi-o CALE - "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" spune Mantuitorul" - caci abatandu-ne de la CALEA CEA BUNA ratacim.
Fie ca Domnul Dumnezeu sa indrepte caile noastre ale tuturor.