View Single Post
Vechi 11.05.2011, 13:08:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Multumesc pentru raspuns, Horatiu. Este optica ta personala si o respect. Nu esti singurul care gandeste asa.

Nici eu nu imi imaginam acum 21 ani ca imi voi schimba parerea despre republica si monarhie. Dar cum Tarile Nordice, si nu numai, sunt monarhii constitutionale, am vazut ca este un lucru bun. Ca si aici sunt din cei, care vor sa scape de Casele Regale, este stiut, dar sunt totusi putini, printre care membrii fostului Partid Comunist, care intre timp si-au schimbat numele...

Ar trebui sa ne gandim la educatia pe care o primesc copiii din familiile regale: cat simt de responsabilitate se cultiva la acestia inca de mici. Se scolesc si se comporta civilizat - cu putine exceptii regretabile - si isi slujesc Tara.
Ceea ce nu prea putem spune despre multi, care se trezesc politicieni peste noapte... Din pacate.
Daca un procent mai ridicat din populatie si-ar educa si responsabiliza copiii, n-ar mai conta ca e monarhie sau democratie. Acele tari nu o duc bine pt ca exista O familie educata in fruntea tarii. De fapt regii si reginele nici nu prea au putere, ci sunt mai degraba simboluri. Ciudat cum credinciosii dau de exemplu pozitiv tocmai tari unde sunt in minoritate.
Reply With Quote