Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Parinte, eu nu stiu sa scrie undeva ca tinerii TREBUIE sa aiba relatii trupesti din ziua cand se cununa. Eu cred ca daca s-au infranat pana atunci, mai pot sa reziste inca 3 zile, astfel putand sa se impartaseasca in ziua cand se cununa. E intr-un fel iubirea de Hristos pusa in balanta cu iubirea trupeasca. Cred ca se poate inca putina infranare, nu?! Asa vad acum, va anunt daca la fel simt si in ziua cununiei (daca va avea loc vreodata).
|
Subscriu.e chiar recomandat sa exista 2-3 zile de infranare dupa taina Nuntii, mai ales in cazul in care tinerii s-au impartasit.
Sfanta Impartasania nu e o joaca. Nu ne putem permite sa ne apropiem de ea oricum. e nevoie de o anumita pregatire, doar e Trupul Domnului. asta o spun canoanele. Si chiar daca nu ar spune-o e o chestie de bun simt. Nu te poti impartasi si de Hristos si de sot.
Atat in viata duhovniceasca, cat si in cea trupeasca exista o randuiala.Stabilita de minti luminate si par inalbit de vreme si intelepciune. Si cred ca bine facem daca i-am asculta.