Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Scuze, frate Zaharia, dar am trait sa o vad si pe asta, ca un ortodox sa ii ia partea lui Stalin intr-o marsavie facuta de acesta, fie ea si mica, de a nu se tine de cuvantul dat. Nici nu ar fi fost de asteptat sa se tina de cuvant asemenea tiran abject!
Cred ca Mihai I avea 24 ani pe atunci si a abdicat, amenintat fiind ca vor fi omorati 200 studenti daca nu accepta abdicarea.
Pentru mine personal Mihai I este un model de speranta in ajutorul lui Dumnezeu. A pastrat intacta limba romana, pe care o stapaneste in mod impecabil, in ciuda faptului ca a lipsit atatia ani din tara. Are nu numai prestanta, dar si smerenie. Se vede clar educatia primita!
Ori Romania are nevoie de educatie in familii; si familia regala este un exemplu, dupa cum vad pe aici, pentru majoritatea oamenilor.
|
Sora , eu nu ii tin partea lui Stalin , fereasca Dumnezeu de o asemenea abjurare, dar nici lui Mihai de Hohenzolern care nu are nici o legatura morala nici cu bunicul sau Ferdinand si cu atit mai mult bunica-sa Regina Maria luptatoarea pt. intregirea Romaniai Mari (desi a fost o infidela conjugala fiind foarte incurcata cu printul Bibescu , dar asta este alta poveste , noi vorbim de partiotism aici) si nici cu straunchi-sau Carol I de o moraliatte si devotament fata de poporul roman, deosebit !
Mihai de Hohenzoler-Singmaringen daca vroia sa ramina regele tarii trebuia sa moara pt neam . A preferat altceva .
Eu nu ma cert cu nimeni pt. ca un Rege a vrut sa abdice ca sa-i fie lui bine . Fiecare crede ce voieste si apreciaza evenimentele istorice tot cum voieste .
Ma repet : dintre cei 2 , Stalin si Mihai , nu am pe nici unul la suflet .
Inainte cu 10 ani de plecarea lui Mihai din Romania, tatal sau , Carol II uimit si nervos pe simpatia prea mare a maselor largi populare in privinta miscarii legionare si lucrind diabolic cu Moruzov , seful serviciilor secrete de la acea vreme, i-a propus lui Zelea Codreanu sa devina el , Carol, comandantul onorific al miscarii . A fost refuzat categoric de CZC deoarece stia ce urmarea de fapt regele cu toata oferta facuta lui CZC si cu toate ca stia ce il va astepta pe acesta din urma daca il refuza pe rege . L-a refuzat , deoarece avea educatie si dragoste de neam , de tara si de biserica stramoseasca , mergind cu buna stinta in moarte . Si dupa el inca 3 frati de ai lui , pt. a ostoi setea de singe a lui Carol II .
Niciodata strainii de neam si de tara care nu au putut , nu au stiut si nu au vrut sa se identifice si sa se naturalizeze cu romanismul nu au fost capabili de sacrificiu suprem pt neam si tara ! Au stiut insa in totdeauna f. bine sa-si apere pielea .Chiar daca erau in alta tara diferita de originea lor . Si aici avem un contraexemplu romanesc admirabil,celebrul sacrificu suprem a lui Mota si Marin care au murit pt. alta tara si neam luptind impotriva lui satan care, mergind mai departe cu faptele istorice, prigonea si neamul si biserica lui Hristos chiar si in Romania. Chiar si ticalosul de Ceausescu a preferat sa nu fuga din tara si sa moara pt. cauza in care a crezut !
Spune f. frumos Simion Mehedinti in memoriile sale ca : ,,... un neam si un om , sunt neam si om , cit au reusit ei sa inteleaga din sfinta Evanghelie ! " iar ca o completarea a savantului vine si precizeaza Vasile Pirvan, spunindu-ne ,,un neam nu exista si nu dainuieste prin fricosi, lasi , dezertori si tradatori ci prin martiri, eroi si luptatorii lui " !
Mihai de Hohenzolern stim ca atunci cind a trebuit sa spuna ceva concret, a lasat poporul si si-a aparat pielea !
Nu ma cert cu nimeni , nu oblig pe nimeni sa imbratiseze ideile mele , tocmai de aceea ne diferim, deoarece nu semanam unul cu altul si nu facem aceleasi alegeri ! Faca fiecare ce o vrea si iubeasca pe cine o crede !