View Single Post
Vechi 11.05.2011, 20:49:31
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Draga trecatoare, este dificil sa traiesti departe de familie si prieteni.

Totusi, daca ai gasit o biserica ortodoxa este extraordinar! Asta conteaza.

Sunt multe lucruri care ar putea fi spuse.
1. Spovedania se face dupa indrumar de spovedanie (se gasesc pe net).. Iti rezervi o zi sau mai multe in care citesti indumarul si te gandesti temeinic. Mai ales daca sunt multe lucruri de spus din urma.
Si le scrii pe hartie.

Eu imi notez pe telefon cand imi vin in minte pacate f vechi pe care credeam ca le uitasem. Apoi le trec pe hartie.

Vorbeste fin timp cu preotul sa te primeasca atunci cand are el timp.. Ca sa nu fie o spovedanie facuta la repezeala, cu coada de oameni etc.. Si el trebuie sa aiba ragaz sa te cunoasca, sa te asculte, sa-ti dea sfaturi..

2. Rugaciunea.
Cel mai bine este ca la spovedanie sa ceri binecuvantare pt rugaciuni (inclusiv cele zilnice). Sfatuieste-te cu duhovnicul.

3. Vorbeste cu el si despre locul de munca. Poate sa te ajute macar cu o rugaciune :).
Daca nu stii ce sa faci cu timpul tau.. poti ajuta la biserica. Fara gluma. Ofera-te sa ajuti la curatat, la pangar.. o sa-ti faca placere si vei cunoaste si oameni. Nu vei mai fi insingurata.

Pe masura ce incepi sa-ti organizezi programul, lucrurile intra pe alt fagas.
Important este sa faci macar primul pas.

(si nu lasa depresia sa te cuprinda si sa te inghita. Nu accepta asa.. orice ganduri iti vin.)

Last edited by anna21; 11.05.2011 at 20:52:50.
Reply With Quote