Citat:
Īn prealabil postat de Gabita_30
Serios? Deaia m-a ridicat? Deaia acum ii dau Slava de cate ori am ocazia? Nu stiu cum este la altii, dar eu stiu ce simt eu...
|
Simtirile pot fi inselatoare. Din astfel de simtiri am cazut cu totii in repetate randuri iar unii am patit-o rau de tot.
Simtirile unui om deja ranit si modificat de pacat... cata incredere sa avem in ele?...
Poti discerne cu precizie cat e simtire venita din suflet curat si cat e inselare a mintii? Oare de ce se nevoiesc unii atat de aspru pentru curatirea mintii? De ce o fac neincetat, toata viata?... De ce striga mereu: paza, trezvie, ascultare!
In legatura cu mesajul lui Traditie - mi se pare ca s-a cam grabit cu avertismentul (in fine, e decizia lui, probabil stie bine ce face sau, in orice caz, m-as bucura sa fie asa :)), cred ca e cazul sa iei aminte la avertisment, daca tot a sosit. Ar putea sa para un pic rauvoitor, pare o interventie de dragul de a-ti taia cheful. Asa inteleg eu reactia ta "Serios? Deaia m-a ridicat?" - totusi e mai folositor sa iti spuna un om cateva vorbe incomode, si sa le iei in seama fara a da curs impulsului spre riposta, decat sa te trezesti ca ai sarit din lac in put. Cred ca acesta e motivul si sensul interventiei lui Traditie. Doar un avertisment cu buna intentie.
Ai fost atentionata in legatura cu pericolul launtric, dincolo de stirea si vointa noastra, de a ne pastra lupul launtric insa a-l imbraca in haine noi, pentru a depasi vigilenta paznicilor de buna credinta. Nu vrem noi sa il imbracam! Din pacate se imbraca el singur, fara stirea noastra, subtil (si viclean)...
Apoi ai primit si sprijin si reper de la inca doi colegi de forum, care te indruma catre ce doresti sa atingi. Foarte bine, pavaza si reper din toate partile.
Eu insa am scris aici pentru a spune, prieteneste (deoarece am ceva experienta personala in legatura cu momentul pe care il parcurgi - toti il traversam de ceva vreme):
In orice miscare care ni se pare in sfarsit sanatoasa duhovniceste, sa tinem strans legatura cu preotul duhovnic (fara duhovnic si ascultare suntem prada usoara, pericolele sunt prea mari, capcanele prea viclene, omul singur nu razbeste) si sa participam cu regularitate la slujbele Bisericii. Nu exista mantuire in afara Bisericii - crede tot crestinul. Iar acest forum nu este Biserica, desi in el sunt oameni ai Bisericii, unii de toata isprava (asa imi pare mie).
Acesta e mesajul meu.
Succes, Domnul cu tine. Si cu noi ceilalti. +
Amin.