View Single Post
Vechi 12.05.2011, 10:43:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Apai daca ne smintesc anumite lucruri, le evitam. Si eu am auzit de preoti care cer multi bani, din varii motive, dar eu ma duc la cei care stiu ca nu cer.

La biserica in care e inmormantata bunica, se cer multi bani la parastas, spre exemplu, si nici macar nu se face liturghie sambata, inainte de parastas. Acum sunt sigura ca preotul de acolo face lucruri bune cu acei bani, care se vede ca sunt investiti cu folos, dar prefer sa ma duc tot unde stiu eu ca se face slujba completa si frumoasa si unde nu se cere nici un leu pentru pomelnice (in sensul ca sunt unii care pun 1-2-5-10 lei, dar si altii care nu pun nimic si nu le atrage nimeni atentia), iar toata lumea e multumita.

Mai sunt unii care spun ca nu au bani sa faca pomana, dar nu stiu ce mare lucru si ce cheltuiala e sa puna la fiert o mana de arpacas si sa dea un leu la liturghie si unul la parastas. Si sunt biserici si manastiri unde nu se uita nimeni urat la tine daca nu ai nici macar acel leu pentru pomelnic, v-o spun eu!

Deci fiti intelepti, cautati, cautati asemenea biserici si asemenea oameni, daca sunteti in Romania!