View Single Post
Vechi 12.05.2011, 15:24:30
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
gindesti ca un sectar,nu este al nostru a critica pe mai marii nostri,Domnul IIsus a spus sa ii cinstim[respectam,sau cum vrei sa zici]pe mai marii nostri. ca doar cu a lui voie sunt acolo pe scaunile inalte .de nu saruti mina preotului,de nu te spovedesti sunt probleme ce te privesc direct,insa fara de spovadanie la preotul duhovnic nu ai nici o sansa ca doar nu te duci sa te spovedesti la salcia pletoasa si sa primesti dezlegare de la zine si feti frumosi.nu ti-e greu sa faci asemenea afirmatii asupra slujitorilor si mai marii[capii]bisericii?.acum o intrebare:te crezi mai buna decit ei?.de crezi ca esti mai buna decit ei sa vi in cetate la Alba si intrun cadru festiv eu am sa iti sarut mina ca semn de inalt respect pentru ceia- ce esti.
Domnul sa te lumineze.Amin.
Nu cumva conștiința fricii de a purta în chip văzut blestemul din guri mincinoase te face ca să fugi de purtarea sfintei Cruci?.. că prea îndemni dumneata la imbecilizare și tăcere și maximă pioșenie vizibilă în timp ce în inimă ne cam domnește fățărnicia... Păi decât să pupi mîini și să rânjești „supus” și să faci plecăciuni pe ulițe și să te arăți atât de evlavios, nu erai mai bine să fii sincer ca această colegă și țineai cu sinceritate la fratele nostru mai mare căci asta era dovadă că îl iubeai, că nu-l mințeai pe față, și se vedea că ții la patriarhul Daniel, direct în inima ta... Căci atunci ai fi observat și ai fi iubit și pe vrăjmașii lui căci nu moartea și închinarea forțată o dorește Dumnezeu de la păcătoși ci să se întoarcă ei de la căile lor cele rele și să fie vii...

Dar dacă ai ironizat pe sora aceasta atât de urât, ce ar fi ca dumneata să începi prin a nu-ți mai săruta chipul fericit din goglindă autoîndreptățindu-te în iluzia proorociei mincinose că ai învățat bine colegii de forum, și cu ocazia asta poate scapi de prostul obicei de a te amăgii inutil că chiar ai ține dumneata mai mult ca alții la maimarii noștrii cum vrei să pari, apărându-le dumneata plecăciunile altora înaintea lor.

Că dacă mâine Daniel nu ar mai fi patriarh, nimeni nu l-ar mai iubi și căuta afară de mine, iar el pare-mi-se că nu are nici o vină în această dispută... ci se vede cât colo că e vorba de o pătimașă îngrijorare ivită la un maimare, adică:

„Dacă și celelalte biserici ar avea acolo biserici atunci ar fi greu de condus...” păi cine a zis că altcineva decât Domnul nostru Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să le conducă?

Deci dacă și cu parcă se plimba pe barcă și iată cum a răsărit din spate din baaltă grija...

Acuma doar n-oi fi eu de vină că unora li s-a nălucit grija bine îndreptățită cu canonul... tot așa cum mai știm noi bine unde a mai apărut ea tot atât de bine fluturată... dar nu spunem la nimeni că se supără stimabilii, nu dăm nume.

Last edited by vsovivi; 12.05.2011 at 15:31:09.