View Single Post
Vechi 12.05.2011, 16:00:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Anna21, nu e vorba de comentarii in privinta banilor, la general, e vorba de clevetirea impotriva bisericii si a preotului, si de impotrivirea de a da bani bisericii.
Cel ce cleveteste impotriva preotului si a bisericii socotind averile sau saracia lor, aceia au putina credinta.
Iar cei care au putina credinta sunt cu un picior in iad.
Cred ca adevarata problema este saracia.
Daca oamenii ar trai in indestulare, nu ar aparea probleme despre bani.
Si biserica are nevoie de bani, dar si oamenii sunt foarte saraci. Lumea nu-si povestesteste saracia. Dar imi amintesc, cand traiam in Romania, cati batrani vedeam cautand discret in cosurile de gunoi de pe strada.

Am o cunostinta (mai multe, de fapt, dar restul sunt de alta confesiune, deci nu se pune, nu?) care face munca sociala. Imi povesteste cazuri incredibile de saracie. Exista multi oameni care nu-si pot hrani proprii copii! Pentru care viata este o lupta pt supravietuire.

De aceea mi se pare o ipocrizie sa spunem ca cine comenteaza in privinta banilor nu are credinta si este cu un picior in iad.

Cine are de dat, sa dea.
Iar cine nu are sau carteste.. nu cred ca trebuie judecat!

(Sunt studenti care scriu aici. Studentia mea a fost indestulata.. dar stiu ca aveam colegi care mancau chifle si grisine de cati bani aveau. Poate si lor le era greu sa dea la biserica si li se parea mult.. Dar nu cred ca erau in poarta iadului).