View Single Post
Vechi 12.05.2011, 21:36:09
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar de ce plecați de la premiza că a da mai mult l-ar pune pe celălalt în poziție jenantă, ori l-ar umili ? De când a devenit sărăcia ceva de care să ne fie rușine ?
De cand oamenii cu bani( nu toti desigur) ii umilesc, injosesc, ii desconsidera si ii fac sa se simta suburbani pe oamenii saraci.
Mie mi se pare un gest foarte sensibil si de bun crestin sa procedezi cum face anna21. E foarte important sa fim extrem de atenti cu oamenii saraci, necajiti,napastuiti.Sa nu mai adaugam si noi printr-un gest egoist, inca o picatura de pelin in paharul lor.
Mie mi-a spus cineva odata ca nu as fi fost buna de printesa ( ma aflam in Peles si eram vadit impresionata de amprenta regala de acolo), pentru ca sigur as fi servit masa impreuna cu slujitorii, sa nu se simta cumva prost ca ei mananca separat. Deci eu o inteleg perfect pe Anna..

Citat:
Iată, îmi amintesc că același tip de punere a problemei l-am găsit și la vecinii cabinetului meu. Uneori, obișnuiam să îmi mătur cabinetul al cărui patron sunt și, dacă tot măturam, măturam și pe casa scărilor și la intrarea în clădire. Dar vecinii s-au arătat uimiți, dacă nu de-a dreptul scandalizați: "cuuuuum, domnule doctor, dv măturați ???". Odată, am spus că nu găsesc nimic rușinos în a mătura, mai degrabă ar fi rușinos a nu mătura și mult mai rușinos ar fi a fura. Dar nu am convins pe nimeni, iar bătrânele din bloc se vede că au vorbit între ele, fiindcă mi-au trimis un fel de delegație ca să îmi sugereze că nu se cade să mătur eu. Le-am ascultat, dar nedumerirea a rămas: ce o fi așa de jenant, măturatul ăsta ?
Hmm...pai una este ca medic fiind, la cabinetul propriu si in imprejurimi sa maturi pentru ca asa ai tu chef ( sau ti se pare mai ieftin decat sa platesti o femeie de serviciu), si o faci pentru ca VREI SA O FACI, si alta este cand maturi pentru un banut sa nu-ti moara copiii de foame...
Normal ca medicul nu gaseste nimic rusinos in a matura..Dar atunci cand traiesti din maturat, ti se pare ca toata lumea se uita la tine si stie ca nu ai acasa decat mamaliga sa pui pe masa..
Iar babele de la bloc, sa avem pardon dar se baga si ele in seama cu domn` doctor, ca niciodata nu stiu cand au nevoie de el!
Citat:
O chestie de sens contrar, un fel de contraprobă, mi s-a întâmplat când mi-am schimbat mașina. Când mi-am cumpărat o Toyota, dintr-o dată mi-au crescut acțiunile pe piață. Devenisem, parcă, mult mai competent decât înainte, când veneam la cabinet în Dacie. E uimitor cum pot asocia oamenii bogăția cu realizarea, când, de fapt, singura legătură între bogăție și realizare este aceea că bogăția poate fi un pericol pentru realizare.
Competenta unui medic nu consta in masina cu care se plimba, asta-i clar.Dar orice om care isi schimba Dacia cu o masina mai cool, arata lumii( cu voie sau fara voie) ca ii merge bine.Nu?:-)