Citat:
Īn prealabil postat de glykys
Ma bucur ca ati ajuns la un consens.
Si totusi, pe undeva are dreptate Dobrin, in sensul ca uneori lipsa banilor sau "taxele" bisericesti sunt doar un pretext pentru a ascunde necredinta. Daca ne-am revolta si sminti cand am primi diverse facturi sau cand am vedea preturile prin magazine asa cum ne smintim cand auzim ca se cer bani pentru diverse servicii religioase.... E adevarat ca mantuirea nu se poate cumpara, dar, pana la urma, un lucru valoreaza atat cat il pretuim. Pai preotul iti ofera, prin Taina Cununiei, binecuvantarea lui Dumnezeu si tu te zgarcesti si te intrebi oare face banii?!
Eu v-am spus ca in buricul Bucurestiului sunt biserici si manastiri unde, daca nu ai niciun banut sa pui in pomelnic, nu spune nimeni nimic, dar asta probabil pentru ca vine multa lume si se strange, pana la urma, pentru cheltuieli.
|
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
Bunul Dumnezeu sa ne Intelepteasca sa Intelegem si sa plinim voia lui ai dreptate si Tu si Dobrin Partial si nu va suparati ca am sa spun ca greul vine tot peste cel sarac si cu rIvna ca bogatul nul Intereseaza cInd voieste scoate cIt se cere si plateste crezInd ca la cumparat pe preot si prin el pe DUMNEZEU dar mare si amarnica inselaciune este aceasta .
Pe Dumnezeu cel ce are toate si poate sa dea si sa ia cInd voieste ca al Sau da si ia napoi si nu da socoteala nimanui. Slavit sai fie Numele In veacul veacului amin.
Dumnezeu a lasat prin proroci cum sa traiasca cei ce slujesc altarului , si anume Ei sa aiba parte din darurile aduse la altar si sa primeasca ca sa poata trai cu casnici lor , nu a lasat porunca ca sa puna biruri a spus ca omul sa aduca daruri ca jertfa pentru anumite pacate si pentru anumite slujbe .
A pune unele taxe care pentru uni sunt grele In aceste timpuri, si a nu creceta de este cu putinta sa fie platite este greu si ne placut Lui Dumnezeu.
A nu se Intelege ca Toti Parinti sunt la fel si ca eu as avea ceva cu aceste lucruri departe de mine acest gInd Insa si sminteala vine si de la aproapele.
Sa ma iertati daca am jignit pe cineva cu smerenie va rog sa nu va suparati si sa va rugati si pentru mine sarmanul si mult pacatosul.