View Single Post
Vechi 13.05.2011, 09:40:32
bianca030
Guest

Implicit parerea mea

Am vazut si eu la cateva episoade si nu mi-a placut. Faptul ca mi-a dat o stare de tulburare si neliniste a fost suficient sa nu ma mai uit. In general incep sa nu mai sufar emisiunile despre "paranormal", "fenomene parapsihice" si alte dracii din astea... Discovery nu mai e de mult un canal stiintific si obiectiv, bagand tot mai multe "documentare" anti-crestine sau senzationale si ieftine, in stil OTV.

Eu cred ca e foarte posibil sa fie si inventate astfel de cazuri (chiar si posturile de stiri inventeaza uneori "evenimente" care cresc audienta) sau oamenii aceia sa fie pur si simplu victimele unor sarlatani, asa cum se intampla si cu vrajitoarele si "clarvazatoarele" de la noi...
Dar se poate sa fie si cazuri reale de activitate demonica. Dracilor le place la nebunie sa ii terorizeze pe oameni. Si daca prin asta ii fac sa apeleze la magia "alba" (care tot cu dracul lucreaza), la exorcisti de duzina sau indivizi cu "daruri" iesite din comun, atunci au mai bagat unul in traista...
America e un spatiu care, din nefericire, se afla inca sub influenta ereziilor de tot felul si a unor forme de paganism do-it-yourself, adaptate convenabil la epoca noastra. Acolo exista un cult al rezolvarii problemelor de unul singur si o tendinta de a crede ca tot ce e "supranatural" si nu sperie, nu agreseaza, e implicit benefic. Ori dracul se poate preface si in inger de lumina...
Crestinul ortodox stie ca atunci cand isi construieste casa sau cand se muta intr-o casa noua trebuie sa cheme preotul sa faca sfestanie, ceea ce cu siguranta indeparteaza orice diavol si influenta malefica.

Pana la urma nu putem sti daca sunt reale sau nu acele cazuri, dar diavoli exista si se pot manifesta violent. Doar ca solutia nu sta in mainile noastre, ci in mainile lui Dumnezeu. Biserica noastra, prin slujbele ei, a vindecat dintotdeauna oamenii posedati de demoni si a alungat raul de langa cei credinciosi. Asa ca sa nu ne temem...
Reply With Quote