Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Ma inclin cu respect in fata demersului dvs academic,voi citi ce mi-ati recomandat si voi urmari,cu mare atentie, tot ceea ce urmeaza sa postati cand va va permite programul.Eu am tot timpul din lume cand primesc o asemenea invitatie,care nu se poate refuza si pe care voi incerca sa o primesc,cat pot eu,cu inima deschisa.Cel de Sus sa va calauzesca pasii.
|
Tocmai am fost la nunta sorei mele cu un englez convertit la Ortodoxie unde am avut ocazia să vorbesc cu o mulțime de anglicani și cu un Arhimandrit englez convertit în 1968 la Ortodoxie.
A fost o nuntă misionară, cu trei preoți iar mirii au ținut la sfârșit un cuvânt în care au comparat nunta ortodoxă cu monahismul. Multe bucurii duhovnicești am avut, nu s-a pus accentul pe trup ci pe Hristos, dar vom mai vorbi despre asta când termin sesiunea.
Îți mulțumesc că ai citit cartea care ți-am recomandat-o. Îți mai recomand o carte despre 2000 de protestanți din america, nemulțumiți de îndepărtarea "bisericilor" contemporane de Biserica primară. Aceștia n-au început să protesteze ca Luther, ci au parcurs, cu ajutorul lui Dumnezeu, drumul pe care ar fi trebuit să-l parcurgă și Luther dacă ar fi pus mai mult accentul pe Dumnezeu și nu pe sine. Aceștia au început să caute în liturgica, istoria, dogmatica, patrologia, tâlcuirea Sfintei Scripturi originalul lăsat de Sfinții Apostoli adică Biserica Primară și apoi au verificat ceea ce au găsit cu textele originale din Sfânta Scriptură . Au ajuns la concluzia că singura Biserică ce nu s-a abătut este Biserica Ortodoxă. Dar pe vremea aceea nu știau dacă mai există o asemenea biserică pe pământ. După alte căutări și încă multe alte întâmplări dure prin care Dumnezeu le-a verificat dorința lor de mântuire dacă este sinceră, au ajuns în sfârșit să se convertească la Ortodoxie.
Îți recomand cartea, și aceasta vie, fără plictiseli prin ea, deoarece este un bun exemplu pentru noi toți, ortodocși sau nu, de a căuta cu sinceritate și fără prejudecăți, până la capăt pe Dumnezeu, din toată inima, cu tot cugetul, cu tot sufletul din toată virtutea după cum se cuvine unui așa minunat Dumnezeu.
Te rog să mai îngădui cu răspunsul meu pentru tine până în iulie.
Cu dragoste, Alexandru.
Ps. Aici se găsește cartea parțial publicată pe internet:
http://www.scribd.com/doc/47773630/P...dox-fragment-1
Dacă vrei să o citești integral, merită, trebuie să o cumperi de aici. De asemenea sunt convins că se găsește și în engleză.
http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-c...-peter-e..html
Hristos a înviat!