Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
Citat:
În prealabil postat de Tamara
Ma fratilor ....am citit si eu asa printre randuri si am vazut ca a te machia este pacat.....a te imbraca elegant este pacat....a purta bijuterii este pacat....totul e pacat. Ma intreb daca am de-a face cu credinta sau cu fanatism?
Am putut observa ca bietii catolici sunt ereteci tare. Adevarul e ca nu credem in acelasi Dumnezeu. :D
Ortodocsii prin credinta lor detin adevarul absolut.:D
Ps : Precizez sunt catolica
|
mi se pare normal sa gandesti asa caci,din cate stiu catolicii adapteaza canoanele religioase dupa perioada in care traim.dar sa sti ca o lege divina este data pentru totdeauna,chit ca ne convine sau nu.normal ca este pacat sa te machiezi,Dumnezeu ne-a facut cu chimicale pe fata?de ce te machiezi?ti se pare scopul machiajului,unul curat?eu nu cred.dar eu zic ca in primul rand sa tii cont de acele mari virtuti si dupa ce le stapanesti bine bine,apoi dorinta de a te machia va disparea de la sine.
|
Scuza-ma dar din cate stiu eu nici o lege divina nu spune ca nu trebuie sa te machiezi...sau sa faci ceva ce te va face sa arati mai bine. In plus nu stii tu ce se intampla in biserica catolica. Iar apoi trebuie sa te gandesti ca biserica nu e cladirea in care mergi sa te rogi. Biserica suntem noi laicii....daca nu am exista noi cei care credem in Dumnezeu nu ar exista nici macar crestinismul...ar ramane doar in istorie precum un curent ce a revolutionat la un moment dat lumea. Iar apoi asa zisul indreptar de spovada care exista in biserica ortodoxa si pe care binenteles l-am citit si chiar m-am amuzat pe alocurie e facut de oameni....nu e lege divina. Deci....sa-l respecte cine vrea. Sunt de acord cu ideea ca in parte a fost facut dupa poruncile care au fost date pe muntele Sinai ....dar nici o porunca a lui Dumnezeu nu spune ca nu trebuie sa te machiezi, sa te speli cu sapun sa folosesti un parfum, sa te barbieresti, sa te frizezi...si alte chestii care sunt considerate pacate in indreptarul de spovada.