Citat:
În prealabil postat de r.D.Andrei
Papa Ioan VIII, spre exemplu, ar avea autoritate?
Aveam undeva o scrisoare de-a lui referitoare la filioque, dacă doriți, o pot publica aici.
|
Nu stiu nimic nici despre papi, nici despre istoria bisericii, nici despre cine sau ce a facut... In acest moment Biserica Catolica al carei cap este Isus Cristos este condusa de Papa Benedict al XVI-lea. Sint datoare sa ascult de el. Atita timp cit nu ma indeamna la pacat, voi asculta de el. De exemplu, ne-a indemnat ca in acest an, an dedicat familiei, sa ne rugam mai mult pentru familii si pentru cresterea zelului crestin in familii (nu ne-a spus sa ne rugam numai pentru familiile catolice). Ma indeamna la pacat? Nu. Ma indeamna sa fac un lucru bun? da. Nu ma voi chinui sa dezgrop mortii, sa vad a carui autoritate e mai mare. Are Biserica Catolica destui teologi care sa faca asta! Eu trebuie sa-mi vad de treburile marunte de zi cu zi.
Ma amuz cind vad ca orice persoana care a spus in esenta "Biserica Catolica e pe aratura", indifernt ca are sau nu treaba cu credinta sau cu practicarea ei, este luata ca si punct de reper de catre unii...