Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Din punct de vedere crestinesc, erezia este PACAT, iar nu crima. Si la fel si cu vrajitoria.
Biserica trebuie sa se ocupe de vindecarea pacatosilor, iar nu de vanarea si pedepsirea criminalilor.
Aceasta este cauza pentru care inchizitia a fost o mare greseala.
|
Biserica lui Cristos, prin Sfântul Oficiu al Inchiziției (astăzi numit Congregația pentru Doctrina Credinței) este abilitată să spună tuturor celor botezați ce este păcat și ce nu este păcat. Ea a primit o poruncă și un mandat de la Cristos ca să facă asta. Exact asta a făcut, face și va face mereu, până ce Mirele va veni din nou, în toată maiestatea Sa.
Este sarcina statelor creștine să facă astfel încât Legea lui Dumnezeu să devină Legea Cetății. Este sarcina lor să incrimineze păcatul, să îi urmărească pe păcătoși, să facă probatoriul și să administreze pedepse proporționale cu gravitatea păcatului și cu caracterul ocazional sau recidivat al păcatului. Iar păcatele ereziei și vrăjitoriei sunt de extremă gravitate. Pedeapsa este un aspect al justiției, iar justiția este un lucru bun. Prin urmare, pedeapsa justă este un lucru bun. Eu nu am citit în Evanghelie că păcătoșii nu ar trebui judecați de judecători, nici nu am citit că tribunalele nu mai sunt necesare.
Din păcate, în statele de azi, care nu mai sunt creștine, erezia și vrăjitoria nu mai sunt incriminate, la fel cum hula nu mai e incriminată, prostituția nu mai e incriminată și uciderea de prunci nu mai este incriminată. În logica dv, ar trebui ca nici tâlhăria să nu fie incriminată, fiindcă trebuie să avem iubire față de tâlhari. Ucis între doi tâlhari, Domnul nostru nu a spus nicio clipă că pedepsirea lor nu ar trebui făcută: dv din ce Evanghelie citiți ?