Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Așa iar preoții te pomenești că v-au pus ca să le pupați mâinile și să le faceți plecăciuni prin piețe... nu, da' gLumea e bună... e bună gluma, rău de tot.
Domnilor, nu că iar vă dau lecții, dar supunerea o face fiecare în a urma pe Domnul pe Cale, atent la fiecare pas... cine voiește... și tot ceea ce veți vedea și veți auzi de la El să ascultați și să faceți... dar vouă v-a plăcut mai mult partea aia cu buzochiululhulele viclene și acre și zbârcite puse în mod libidinos pe mâna sau pe obrazul sfinților ca să te vadă alții și apoi să te lauzi că și alții vor urma pilda ta... nu vă mai dați în spectacol crezând proorocul mincinos care vă amăgește că ați fi voi înțelepți și buni pedagogi de școală veche... nimeni nu va face ceea ce ai furat și cu ce te lauzi crezând că va fi din meritul tău... toate căile păcătoșilor vor pieri fărăgreșală.
Păi pe vremea aia preoții erau sfinți... nu mă plâng căci mai sunt și acuma, câte unul doi, dar sunt tare firavi și slabi în credință, și din păcate și unii din cei puțini îi mâncă mai ceva ca râia prin circumvoluțiuni ca să fie înghițiți de satana.
''Mânca-v-ar raiul..! ''
Dar voi nu știți cine este acela Raiul... de asta vreți mereu ca să vedeți pe alții cum pupă mâini și fac plecăciuni prin piețe... celor ce-și smolesc fața și șed în răspântii pe post de semne de circulație. Toți ăștia și-au luat plata... plata lor, și-au luat-o.
|
Nu preotii ne-au pus sa le pupam mainile ci insusi Iisus Hristos prin Cuvantul si exemplul Sau.
``5. Tot așa și voi, fiilor duhovnicești, supuneți-vă preoților; și toți, unii față de alții, îmbrăcați-vă întru smerenie, pentru că Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriți le dă har. ``
Iar ca exemplu:
``4. S-a sculat de la Cină, S-a dezbrăcat de haine și, luând un ștergar, S-a încins cu el.
5. După aceea a turnat apă în vasul de spălat și a început să spele picioarele ucenicilor și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins.
6. A venit deci la Simon Petru. Acesta I-a zis: Doamne, oare Tu să-mi speli mie picioarele?
7. A răspuns Iisus și i-a zis: Ceea ce fac Eu, tu nu știi acum, dar vei înțelege după aceasta.
8. Petru I-a zis: Nu-mi vei spăla picioarele în veac. Iisus i-a răspuns: Dacă nu te voi spăla, nu ai parte de Mine.
9. Zis-a Simon Petru Lui: Doamne, spală-mi nu numai picioarele mele, ci și mâinile și capul.
10. Iisus i-a zis: Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât picioarele, căci este curat tot. Și voi sunteți curați, însă nu toți.
11. Că știa pe cel ce avea să-L vândă; de aceea a zis: Nu toți sunteți curați.
12. După ce le-a spălat picioarele și Și-a luat hainele, S-a așezat iar la masă și le-a zis: Înțelegeți ce v-am făcut Eu?
13. Voi Mă numiți pe Mine: Învățătorul și Domnul, și bine ziceți, căci sunt.
14. Deci dacă Eu, Domnul și Învățătorul, v-am spălat vouă picioarele, și voi sunteți datori să ca să spălați picioarele unii altora;
15. Că v-am dat vouă pildă, ca, precum v-am făcut Eu vouă, să faceți și voi.
16. Adevărat, zic vouă: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său, nici solul mai mare decât cel ce l-a trimis pe el.
17. Când știți acestea, fericiți sunteți dacă le veți face.``
Stiu ca aveti alergie la citate, dar atunci cand un crestin uita Cuvantul lui Dumnezeu este bine sa i-l reamintim.
Iertati. Doamne ajuta!
PS. Daca vreti sa vedeti smerenia va recomand sa petreceti o saptamani macar , intr-o manastire.