Citat:
În prealabil postat de catalin2
Parintele Cleopa in cele 4 legi dupa care va judeca Dumnezeu nu spune ca se vor mantui, ci ca se vor judeca. Atunci cand merge cineva la tribunal e judecat dupa niste legi, nu inseamna ca e achitat. Chiar m-am uitat in articol, parintele nu spune in vreun loc de mantuire.
|
Deci tot articolul ăla discută numai despre mântuire, pentru că e vorba care este criteriul mântuirii (adică ce lege trebuie satisfăcută în vederea ei), iar tu spui că, pe de o parte, părintele nu pomenește de mântuire; pe de alta, că legea nu mântuiește, ci judecă. Păi, atunci cum zicem: pe cei osândiți, legea nu-i condamnă, ci numai îi judecă? Cine judecă și cine condamnă și mântuiește? Cine, dacă în Cer nu există deosebire între Lege, Judecător și Răsplată, iar damnarea este pur și simplu pierderea Răsplății (adică pierderea lui Dumnezeu Însuși)?
Te joci cu vorbele, așa cum faci cam în toate postările tale în care doar reproduci paratactic poezia învățată din manualul de catehism sau din canoane pe care le iei mereu ad literam și fără nuanțe. Și ți se pare că lucrurile sunt foarte clare și foarte distincte și că revelația e transparentă ca apa de izvor... Mă rog, eu nu vreau să stau în calea preferințelor tale subiective; dar dacă tot nu vrei sau poți să treci de teologia de manual către ceva hrană mai tare, precum textele patristice, bunăoară, ceva mai multă temperare în afirmațiile tari făcute, n-ar strica.