Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Ca să simți această fericire ce este cea mai mare dintre toate și care îți deschide Împărăția Cerurilor trebuie să te bucuri de prigoniri și de vorbirea de rău. Ori eu nu am ajuns la sfințenie și încă mă întristez și mă îndepărtez atunci când primesc cele mântuitoare (ocări și jicniri).
|
``Exista vreodata in viata situatii cand ocarile si ura ne servesc ca lauda?
Da, exista situatii in viata cand vorbirea de rau si ura din partea vrasmasilor lui Hristos sunt cea mai buna lauda pentru robii lui Dumnezeu... Nu trebuie sa iti fie rusine sa te socotesti credincios ortodox si om bisericesc. Nu alerga dupa slava cea inselatoare si trecatoare, silindu-te sa te dai drept un om modern si cultivat. Nu te teme sa aperi biserica lui Dumnezeu in tot locul si in toata vremea.`` din cartea ``1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca
Draga Dorina, sa nu te mai necajesti din cauza celor care se poarta urat fara motiv. Asa suntem noi oamenii pacatosi. Eu incerc mereu, cand cineva ma jigneste si pe drept si pe nedrept sa ma gandesc ca si eu sunt rea, ca am pacate si imi spun: nu ma mai gandesc la asta, nu ma tulbur, ma gandesc la Tine Doamne. Tu stii cum sunt, intareste-ma in credinta si da-mi putere sa ma indrept daca am gresit si sa uit ocara daca nu am gresit.