View Single Post
Vechi 16.05.2011, 00:38:22
88hharalambos 88hharalambos is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aghioritul Vezi mesajul
Sincer iti marturisesc ca IUBESC IEROMONAHII FOARTE MULT!!! Ceea ce NU voi accepta niciodata este SPOVEDANIA MIRENILOR de ei! NU am nimic cu calugarii... nici cu sfintia ta,
Dacă i-ați iubii pe călugări ați avea respect pt ei, ori dvs dovediți contrariul în comportamentul cu mine , cel puțin, care pe deasupra sunt și preot, așa că vă rog, nu mă uburiți că am văzut mulți din ăștia ca dvs...
Că nu acceptați dvs spovedania mirenilor la călugări, e problema dvs personală, și dacă ar fi numai atât nu ar fi nici o problemă, dar dvs vă arogați abuziv dreptul de a da sfat altora, periclitâd astfel chiar mântuirea unora, care poate fi prin călugări.
Poate sunteți conștient sau nu, dar acest fapt este extrem de grav și intră în contradicție cu practica ortodoxă de pretutindeni din totdeauna și cu sfinții.
Ori numai pentru un singur suflet, dacă i-ați fost piatră de poticnire vă riscați pierderea mântuirii dvs, cândva poate veți ajunge la cuvântul meu.
Citat:
numai ca si calugar nu prea ai ce sta pe calculator, afara de ASCULTAREA de la Pr.Staret!
Dle, aici e un domeniu pe care dvs nu-l cunoașteți, anume, ce trebuie să facă un călugăr, decât doar din citire, vă lipsește resortul de actualitate.
Calculatorul, ca și altele, fac parte din lucrurile care nu sunt nici bune nici rele în sine, ci devin după modul de întrebuințare, rele sau bune.
Ori, dacă ortodoxia este una pt toți, cum spuneți mai jos, și calculatorul este un rău în sine, atunci nici dvs nu aveți permisiune a de a sta pe el, cu atât mai mult dacă nu sunteți păstor.
Apostolul Pavel, care se chinuia să scrie epistole și să le trimită pretutindeni, care folosea tehnica de la vremea aceea, să fiți sigur că dacă ar fi în vremea noastră s-ar folosi de tehnica modernă.
Iar faptul ascultării, este problema mea personală, și să fiți sigur de asta că o am.
Citat:
Iar KALOS GHERON (Batran frumos - batran BUN) nu prea se mai potriveste AZI.... Iar daca ai net in chilie, stii mai bine cum te lupta dracii! Ar trebui sa stai vreo jumatate de an la Prodromul sa vezi acolo SMERENIE SI LIPSA AVERILOR PERSONALE! Macar la VATOPEDI... cand NU ai voie sa faci NIMIC fara BINECUVANTAREA PR.EFREM!
Dle, dacă te luptă dracii pe net, de ce îl tineți în casă calculatorul? Această luptă numai pt călugări este valabilă? Dta nu ai făgăduit lepădare de satana la botez? Nu ești ostaș a lui Hristos? Dacă pt dvs este un rău, aruncă-l dle! Iar dacă eu nu-l consider un rău de ce vă arogați dreptul de ami da sfaturi?? Dvs, care spuneți că ați citit atâtea cărți, nu ați găsit că trebuie să fi pildă cu fapta mai întâi, nu cu cuvântul? Duhovnicul dvs nu v-a învățat?
Iar KALOS GHERON (Batran frumos - batran BUN) nu este singurul și atot cuprinzător termen ce definește monahul, sunteți sărac cu exprimarea la acest capitol.
monachos+monos( termen grecesc),(e)bado, (ebraică), ihidăyă ( siriac), are sensul de "singur", dar nu oricum , ci, "fără femeie", " pustnic" retras, sau "postnic" cu mult post.
mai este "iohad" în ebraică rădăcina semitică de la ihidăyă, care înseamnă nu numai a fi " singur" ci a fi "unul", "unic" , "unificat", "unificare interioară", ăsta este adevăratul sens. povățuiește-mă Doamne, pe calea ta și voi merge întru Adevărul Tău, " unește" inima mea ca să se teamă de Numele Tău.
Apoi mai este "amerimnous"= fără de grijă, sau neâmpărțit, sau neclintit.
Apoi " monotropos"= un singur scop, preamărirea lui Dumnezeu cu scopul de dobândire a unității,( sf V cel MARE, G de N azianz, etc).
Apoi, străin de dualitate, de uniune "μουασ" pt că monahul este chipul slavei îngerești. ș.a. dar deja m-am plictisit.
Deci dle, dacă Sf Antonie cel Mare s-a dus de tânăr în pustie, asta înseamnă că nu mai era monah??, pt că nu era KALOS GHERON (Batran frumos - batran BUN).
Sau eu tr să aștept până sunt bătrân de 80 de ani, ca să aștept aprecierile dvs? sincer, nu le simt nevoia nici acum.
Așa, și ce legătura are cu averile personale și cu Vatopedul? Ați tras cumva concluzie că ași avea calculatorul și ăsta e o avere personală? Știți cumva că este al meu sau al mănăstirii? Cunoașteți cumva viața mea și pe unde am stat și ce am făcut, și că am fost sau nu la Vatoped?
Afirmațiile dvs sunt rupte de realitate și nu își au locul, cel puțin pt mine sunt naive.
Iar după felul cum îmi vb, m-ați clasat din prima în clasa celor necunoscători.
Citat:
Iar faptul ca sunt SUBIECTIV asta e cel mai bine! Sf.Ta esti OBIECTIV. Si nu e bine! Daca privesti omul sau spovedania OBIECTIV, iti dai dreptate la toate patimile... iar cand esti SUBIECTIV ai in vedere mantuirea de la HRISTOS!!!
Dle, afirmația dvs este pe dinafară, nu la asta m-am referit prin subiectiv,ci la faptul cu nu vedeți esența, ci apreciați lucrurile de mai mică valoare, sau fără profunzime, fără maturitate, ați înțeles?
Citat:
Un duhovnic in general, DEZLEAGA patimile oamenilor, dupa cum sunt ei insisi stapaniti de acele patimi!
Nu e chiar așa, duhovnicul dezleagă păcatele făcute pt a nu osândii veșnic pe făcător, iar cu patimile trebuie să se lupte fiecare, este o diferență foarte mare.
Este adevărat că putem primii vindecare de anume patimă, de la Dumnezeu prin duhovnic, dacă bine-nțeles este duhovnicesc și prieten cu Dumnezeu duhovnicul, dar nu așa oricum, ci dacă știm cum trebuie să ne raportăm noi înșine cu zdrobire de inimă și implorere, cu plîngere la picioarele duhovnicului sau starețului, dar hotărâre, cum vedem în patericul egiptean( ăla care, absurd, fără să mă cunoașteți, imi spuneți că nu-l cunosc, la awa Zinon, la paragraful 9) aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/slovaz.htm

Citat:
Nu vorbesc din carti, ci vorbesc trairea mea, care cu ajutorul unor SFINTI au luminat sufletul meu!
Dvs ați spus, că ați citit cărți doar, și că nu ați stat în mănăstire ci pe lângă, și tot dvs ați spus că nu poți să cunoști ceva dacă nu ai experimentat, așadar nu cunoașteți , dar, veniți și-mi dați mie sfaturi, care pt mine sunt puerile, sau demult consumate. Ori eu am avut duhovnic aproape 10 ani de mănăstire, până să intru în ea, și altfel vedeam lucrurile dinafară, și cu totul altfel după ce am intrat, cu toate că datorită familiarității duhovnicului meu am avut acces la multe cunoștințe privind viața actuală mănăstirească.
Citat:
Daca vietuiesti in manastire, nu mai fa lucruri MIRENESTI si ti le fa pe cele calugaresti!
Dragule, dta, nu știi ce anume trebuie să fac eu, și stul pe forum din partea dvs ca mirean, nicidecum nu este un drept al dvs rezervat, nici unul interzis pt călugăr, așa că vă rog, să nu îndrăzniți în mod habotnic și samavolnic să-mi faceți mie program, pt că sincer, mi rușine mie de îndrăznele dvs, obișnuiți-vă cu purtarea de grijă doar pt dvs și cu decența, care bag semă, vă lipsește.
Citat:
Citeste PATERICUL de care te lepezi (si din care am vazut ca nu ai cunostinte) si invata sa iti ocupi timpul din CHILIE cu rugaciunea! Iar ca sa vezi cum traieste un calugar, citeste pe GHERON IOSIF ISIHASTUL!!!!
Modul de adresare direct mie, nu mă deranjează, dar când este însoțit cu tupeu și aroganța de ami da sfaturi de sus, cu abundență, pe mine mă lasă cu sentimentul de prost gust și lipsă de educație elemantară și impertinență, mă iertați dacă vă supăr, dar din comportament așa rezultă, și înțeleg duhovnicul, după fiul duhovnicesc.
Nu mă lepăd de pateric, nu am spus așa ceva, am întrebat doar unde scrie , și este foarte normal să argumentezi ceea ce susții.
Oricât m-ași chinuii nu am cum să spun altfel decât că sunteți subiectiv în unele afirmații, dar vorbiți bine în alte.

Citat:
CANOANELE NU SE APLICA IN LITERA ca risti sa pierzi oamenii de la spovedanie si chiar de pe drumul Bisericii!
Am spus eu așa ceva? de unde ați tras concluzia asta? Iar după felul cum se aplică credeți că eu am intrat pe forum să învăț acum, sau să vă cer sfatul?
Reply With Quote