Subiect: Liberul arbitru
View Single Post
Vechi 16.05.2011, 22:48:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de diador Vezi mesajul
hai sa iau un alt exemplu.daca Eva si Adam nu ar fi mancat din pomul Cunoasterii(indiferent ce ar reprezenta acest asa-zis pom)
Dar nu a fost un așa zis pom. A fost chiar un pom.

Citat:
atunci ce ar fi fost lumea?
Lumea ar fi fost așa cum va fi după sfârșitul chipului actual (căzut) al ei, când Dumnezeu va face "cer nou și pământ nou".

Citat:
din Biblie reiese ca Edenul era un loc creat pe Pamant,iar dupa caderea in pacat oamenii au fost alungati.cat au locuit in gradina nu se precizeaza ca ar fi avut copii numai dupa ce au fost alungati.daca n-ar fi fost pacatul ,cum s-ar mai fi umplut pamantul?
Există undeva un topic despre asta. Părerea mea personală este că s-ar fi înmulțit tot așa cum se înmulțesc acum: prin act conjugal.

Citat:
sau daca n-ar fi fost moartea si toti oamenii de la inceputuri ar trai fizic nici nu am avea loc.
Am avea, fiindcă trupul dinainte de cădere, deși era fizic, avea alte proprietăți, așa cum și lumea avea alte proprietăți. Trupul părinților noștri dinainte de Cădere era asemănător trupului glorificat cu care a înviat Isus și asemănător trupurilor cu care vom învia noi înșine: toți, din toate generațiile.

Citat:
de ce exista diavol daca noi nu am fi predestinati pacatului?
Diavolul există din același motiv pentru care există oameni păcătoși. Fiindcă și îngerii, și oamenii, pot alege spre bine sau spre rău: acesta este liber arbitrul.

Citat:
de ce ii este ingaduit diavolului sa existe si i se acirda atat de mare putere?
Diavolul există fiindcă, de la început, îngerul a fost creat ca duh nemuritor. Tot așa e și omul. Și îngerii răi, și oamenii răi nu vor fi niciodată extincți, ci vor trăi o eternitate, adică atâta cât va trăi și Dumnezeu. Doar că, după sfârșitul chipului actual al lumii, diavoli și păcătoși vor trăi laolaltă și anume în completă izolare de Dumnezeu și de drepții Săi.
În ceea ce privește puterea diavolului, ea nu trebuie subestimată, dar nici exagerată. Nimic nu poate face diavolul fără voința noastră.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote