View Single Post
Vechi 17.05.2011, 08:54:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Exact ca pe threadul despre papalitate, in secunda in care vi s-a adus citatul din Sfintii Parinti care contrazice parerile dumneavoastra (ale dumneavoastra, nu ale Bisericii), va luati jucariile si plecati.
La care citat faceti referire? Cumva la omilia Sfantului Ioan gura de aur la evanghelia dupa Ioan cap 21 in care Sfantul Petru este repus in randul Sfintilor Apostoli printr-o intreita marturisire a dragostei fata de Hristos (caci Sfantul Petru s-a lepadat de 3 ori)?

V-am rugat sa sustineti cu argumente dogmatice "primatul papal" si "infailibilitatea papala" nu cu citate rupte din context si prezente tendetios. V-am oferit de cateva ori citatul Sfantului Pavel din Corinteni in care se afirma fara echivoc egalitatea episcopilor in Biserica lui Hristos, caci toti suntem ai lui Hristos!

In postarile mele nu emit pareri personale ci incerc cu ajutorul lui Hristos sa expun obiectiv invatatura ortodoxa crestina. Inteleg ca modul in care expun este incomod pt. dvs.
Daca in ceea ce am scris m-am abatut de la dogma ortodoxa va rog sa imi arati concret (topicul, mesajul si pasajul), altefel va recomnad sa va abtineti de la astfel de acuzatii.
Multumesc.

(ironia cu "jucariile" nu isi are rostul si nici locul.)

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Primul care a emis opinii despre interlocutor ati fost dumneavoastra, cand l-ati acuzat pe domnul Dragomir de lipsa de cultura patristica. Acum, cand v-a demonstrat negru pe alb ca nu aveti dreptate, refuzati sa mai participati ?
Dar aceasta nu este o injurie.
Am spus ca refuz sa particip la discutiile in care mi se adreseaza injurii. Daca "lipsa de cultura patristica" (si aici ma refeream exclusiv la Sfintii Parinti si nu la Scriitorii Bisericesti sau la scriitorii crestini, sper ca stinti care sunt diferentele intre ei) o considerati injurie aunci imi retrag cuvintele. Scopul acestor cuvinte nu a fost acela de a va ofensa.

Cat despre "demonstratia" ca ortodoxia crestina nu are dreptate cand afirma ca "fii lui Dumnezeu" despre care discutam in acest topic (cartea facerii cap 6) NU pot fi ingeri, v-am oferit link-ul catre Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin, unde se expune fara echivoc atat natura omului cat si a ingerilor (si reiese foarte clar ca ingerii nu au trup si nu se pot uni trupeste cu omul(femeia) pentru ca acesta sa nasca prunci!).

Oamenii pot fi fii ai lui Dumnezeu (adoptivi, prin har nu prin fire) doar intru Hristos Iisus pentru ca El este Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului. Ingerii sunt creaturi ale lui Dumnezeu. Adam este creatura lui Dumnezeu.
Fiu presupune nastere nu creatie. Prin Taina Sfantului Botez omul moare lumii si se naste intru Hristos, desavarsindu-se prin Sfintele Taine, mai ales prin Taina Sfintei Euharistii.
"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. " Ioan cap 1[

Daca invatatura romano-catolica sustine ca in acest context "fii lui Dumnezeu" pot fi ingerii, este "treaba" dvs.
Eu doar am dorit sa subliniez ca acesta interpretare este contrara invataturii ortodoxe crestine si a Sfintilor Parinti.
Reply With Quote