Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 17.05.2011, 10:18:40
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
e si scos total din context.... E amuzant, argumentatia teologilor catolici pentru sustinerea primatului ...
Din ce am cercetat eu aproape toate argumentatiile catolice sunt asa, neexistand dovezi care sa sustina erorile lor au doar citate scoase din contex, carora le dau o interpretare complet fantezista, unele sunt si modificate, etc.
Si saracii catolici obisnuiti trebuie sa creada in aceste neadevaruri neconditionat, pentru ca papa are infailibilitate si le crede inseamna ca sunt adevarate, nu-l pot contrazice pe papa sau BC. Iar cei ce vor sa-si apere credinta catolica trebue sa se foloseasca tot de aceste surse inventate de teologii catolici.
Asa e. Sfanta Scriptura este fara echivoc. Dupa cum spune Sfantul Petru, noi trebuie sa ascultam de Cuvantului lui Dumnezeu si nu de tot felul de inventii pseudo-teologice sau interpretari tendentioase (rastalmacite sau rupte din context) atat ale Sfintei Scripturi cat si ale scrierilor Sfintilor Parinti.

Sfantul Pavel spune foarte clar ca in Biserica nu trebuie sa se faca diferente dupa TRUP caci toti suntem ai lui Hristos Iisus. In Corint aparuse aceasta dezbinare in Biserica si Sfantul Pavel o trateaza fara echivoc odata pentru totdeauna.

Hristos da harul Sfintilor Apostoli si episcopilor si preotilor. Toti acestia slujesc lui Hristos spre slava LUI! Toti suntem ai lui Hristos.

"mi-a venit știre că la voi sunt certuri;
12. Și spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos!
13. Oare s-a împărțit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-ați botezați în numele lui Pavel?
I Corninteni cap 1

3. Fiindcă sunteți tot trupești. Câtă vreme este între voi pizmă și ceartă și dezbinări, nu sunteți, oare, trupești și nu după firea omenească umblați?
4. Căci, când zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteți oameni trupești?
5. Dar ce este Apollo? Și ce este Pavel? Slujitori prin care ați crezut voi și după cum i-a dat Domnul fiecăruia.
6. Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească.
7. Astfel nici cel ce sădește nu e ceva, nici cel ce udă, ci numai Dumnezeu care face să crească.

8. Cel care sădește și cel care udă sunt una și fiecare își va lua plata după osteneala sa.
9. Căci noi împreună-lucrători cu Dumnezeu suntem; voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, zidirea lui Dumnezeu.
10. După harul lui Dumnezeu, cel dat mie, eu, ca un înțelept meșter, am pus temelia; iar altul zidește. Dar fiecare să ia seama cum zidește;
11. Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos. I Corinteni cap 3"

Constat ca discutia pe acest topic a devenit sterila. Si la nivel oficial in privinta primatului papal este tot "un dialog al surzilor".

Doamne ajuta. Har si pace.