Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
imi cer scuze daca intr-adevar v-am gresit......... dar din eretici pe catolici nu-i scot. e parerea mea si va rog sa mi-o respectati.
nu m-am apucat sa ma cert aiurea, ci doar am raspuns suparata unor vorbe aruncate asa... negandite.
inainte sa ne faceti indoctrinati, fanatici sau mai stiu eu cum, trebuia sa va ganditi k nici voua nu va convine sa vi sa spuna eretici.
eu nu ma apar pe mine k persoana, pt k injuriile individuale trebuie sa le inghita fiecare. eu apar ortodocsii, "indoctrinatii" care inca, slava Domnului, mai pastreaza niste valori nepatate, apar ortodoxia, credinta cea dreapta.
un sfant teolog chiar asa a spus "daca tac, atunci il tradez pe Dumnezeu". si sunt de acord cu el.
Citat:
In plus...daca se vrea unirea bisericilor....cred ca ar trebui sa se inceapa cu o intelegere intre noi laicii
|
ce intelegi prin "o intelegere"? concesie?
|
Eu nu am facut pe nimeni indoctrinat. Nu am facut pe nimeni fanatic...pur si simplu spuneam ca se exagereaza cu pivire la ideea de pacat. de aici a posrnit topicul . cu o ironie ce-i drept...dar ideea lui asta era. imi pare rau ca ati inteles altfel.
cat despre intelegerea dintre laici...nu ma refer la compromis ....ci la acceptare. Nu poti sa resingi biserica catolica doar pt ca ti s-a tunat tie pe chelie.
Tu ai prieteni catolici...sau ii respingi pentru simplul fapt ca au alta confesiune?