Ati scris bine toti ca nu e lucru bun, dar sa ne aducem aminte ca oamenii se imbulzeau ca sa il vada pe Mantuitor, numai la predica de pe munte erau 4000 de barbati, plus femei si copii, doar nu va inchipuiti ca sedeau incolonati la rand. Unii strigau dupa el prin multime (cum era femeia cananeeanca), altii cautau tot felul de subterfugii ca sa il vada mai de aproape (Zaheu care s-a catarat in copac, ca sa fie si el sigur ca Il vede printre atatia oameni). Acum, nu stiu cat de politicos e ce au facut Zaheu si femeia cananeanca, dar sigur au avut folos in actiunea lor, pentru ca, asa cum spunea Costel, conteaza sa stii pentru ce te imbulzesti. Si eu sunt sigura ca multi dintre cei care se imbulzesc au evlavie la cele sfinte.
p.s. Eu fac parte din categoria de mijloc - nici nu imi fac loc cu coatele, dar nici nu stau stana de piatra, ca ala e locul meu si mor acolo. Stiu sa si cedez un loc sau sa ma deplasez altundeva, cand sunt persoane indiferente care nu se misca. Imi pare rau s-o spun, dar sunt persoane in biserica, de nici nu suporta sa li se aseze cineva in fata sau in spate sau sa se miste un centimetru, ca sa le faca loc si altora. Trebuie masura in toate!
Si nu uitati, cei din urma vor fi cei dintai!